Kb 4 hónapja vásároltam egy Opel atra h 1.4 autot.10 éves. Kiderült hogy motorhibás és cserélni kell, kereskedotol vasaroltam! Mit tegyek?
Miért nem mentél hozzá/jelezted másnap/harmadnap, hogy villog a szervizlámpa?
Ez lehet egyértelmű hibajelzés is a motor/elektronika részéről, hogy valami baj van!
Hajtottad tovább....
Ha ezt emlegeted bárhol, hogy a hibajelzés az első naptól kezdve jelen van, akkor nem sok jót jósolok.
Én így gondolom.....
Kérdező, sajnos az a motor egy ipari hulladék, ismerős szerelőnél is van egy, amivel rendszeresen legózik a komám.
nincs 100 ezer km a kocsiban, és többször meg volt bontva a motor.
Amúgy hozzáértő szerelő, ha meglátja ezeket a képeket, nem is csodálkozik ezen:
15
Egyébként mit jelent nálad az hogy nagyon el volt hanyagolva?
Nagyon koszos volt a levegőszűrő pl, vagy mi?
És akkor? Kicserélték újra gondolom.
Csörgött, csattogott, füstült? Akkor meg nem kellett volna megvenni.
"Az autokukcs elso naptol villogott"
Ezt Te írod...
És azt, hogy a kereskedővel együtt (tudtával) átnézetted a kocsit.
Egyébként minden használt autóra attól függetlenül, hogy mi van írva, vagy se a szerződésben jogszabályban rögzített szavatosság van.
Természetesen ez nem vonatkozik az eladási szerződésben felsorolt ismert hibákra.
Ha a kereskedő nem hajlandó elismerni a hibát és jótállni, akkor Neked kell szakértői véleménnyel bizonyítani és annak birtokában pert kezdeményezni ellene.
Addig minden költséget Neked kell állni és pernyerés esetén visszakapod, ha nem nyertél akkor nem.
A per nem biztos, hogy egy éven belül lezárul, addig nem lehet a kocsihoz nyúlni a szakértőn kívül.
Ez a jog által előírt/feltételezett út.
16
Az hogy már bele volt rohadva... szerintem ne oktass ki hogy én mire hova költöm a pénzem. Feltettem egy kérdést amire normális választ vártam nem pedig kioktatást...Tisztába voltam vele hogy ezeket meg kell csináltatnom de nem az hogy 3,5 honap után leáll alattam..Kereskedőtől pedig annyit várok el bizonyítsa be hogy hibásan vagy nem hibásan adta el az autot... Ez a korrekt szerintem...
18
Végülis semmi gond azzal ha a hülyék hülyeséget csinálnak aztán megszívják. Sőt ez így van jól.
Költsd a pénzed máskor is ilyenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!