Áramtalanító bekötése negatív oldalba?
Figyelt kérdés
Minap nekiálltam bekötni egy áramtalanítót egy készülő versenyautóba. Mivel az akksi pozitívjához tartozó saruhoz elég bonyolultan vannak kötve a kábelek, gondoltam megszakítom a negatívot.
Csakhogy bekötés után a motor járt tovább, hiába forgattam el kulcsot az áramtalanítóban...jól gondolom, hogy a generátor ilyen esetben szolgáltatja a testet is, azaz fenntartja a motor járásához szükséges áramot?
Tehát mindenképpen a pozítív oldalt kell megszakítanom az áramtalanítóval?
2017. szept. 7. 22:26
1/4 anonim válasza:
valószínűleg. sőt a gyertyáknak való pozitív rész is megvan.
2/4 anonim válasza:
Ha a pozitívot szakítod meg, akkor sem fog leállni. Ki kell építeni egy gyújtásmegszakító áramkört a kapcsolóhoz, ha azzal akarod leállítani.
3/4 anonim válasza:
Alapból mostmár el se fogadják a kétpólusú áramtalanítót. 6 pólusú kellene, és azt is a pozitívra kell kötni, mert ha esetleg felborulsz, és valami pozitív szál leér testre, attól még szép tüzijátékot csinálsz, ami szintúgy tűzveszélyes. Ha a pozitívat szakítod meg, akkor után nyugodtan hozzáérhet bármi a generátortól, akárhonnan a a kasznihoz, nem fog szikrázni. Aztán ugye ha megszakítottad a pozitívot, attól még ugyanúgy fog járni a motor, mert a generátor termeli az áramot, de a test ugye megvan. Itt jön képbe a 6 pólusú áramtalanító, aminek a hátulján van egy olyan sarupár, ami áramtalanításra megszakít. Ezen szokás átvezetni a gyújtásáramot. --> Azaz ha leáramtalanítasz, akkor az olyan, mintha egyben elfordítanád a kulcsot, és leállítanád a motort. Aztán van még egy sarupár, de az áramtalanításra zár össze. Nekem az nincs bekötve, de oda szoktak kötni egy ellenállást, amit letestelnek, hogy a gerjesztőáram megszűnjön. btw, tedd a csomagtartóba az akksit, és mindjárt meg lesz oldva az a pozitív vezeték.
4/4 A kérdező kommentje:
Világos minden, köszi a válaszokat!
2017. szept. 8. 08:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!