Motor átnézetés vásárlásnál - pár kérdés?
Motorvásárlás előtt állok, és egy hozzáértő barátom helyszíni segítségén felül szeretném majd a "jövendőbelim" elvinni egy szervízbe, hogy egy szaki is átnézze.
Nyilván ezt csak akkor, amikor már eldöntöttem, hogy szeretném ténylegesen megvenni a mocit.
Több kérdésem is felmerült ezzel kapcsolatban:
- Általában mennyire partnerek ebben a tulajok?
- Szükséges előzetes egyeztetés a műhellyel ezzel kapcsolatban, ha igen, kb. mennyivel előre?
- Mennyibe szokott kerülni egy ilyen átnézetés?
- Mennyi időbe telik általában?
- Gyanúra ad-e okot, ha a tulaj ragaszkodik, hogy egy adott műhelybe vigyük a motort?
- Gyanús-e, ha a tulaj teljesen elzárkózik a szervízbeli átnézetéstől?
- Ha esetleg kibukik valami gebasz, ami nem triviális jellegű, mekkora előny az számomra az alku esetén?
1, aki nem partner az adja el másnak
2, igen 1-2 nappal
3, 4-6000Ft
4, 1-1.5 óra
5, hááát igen... független, általad választott szervizbe vidd
6, az elsővel megválaszoltam, igen gyanús
7, nyilván igen, az jó alku pozíció, ha van "rejtett" hiba
Motoroknál sem ritka az ilyen kérés. A kereskedő köpködni fog, ebben majdnem biztos vagyok.
Én csak magánszemélytől vennék motort.
Aki ért a motorhoz, az ha megy egy kört vele érzi ha gubi van vele.
>Én csak magánszemélytől vennék motort.
Ha van kipróbálásra és átnézetésre lehetőség, miért ne?
Tudtommal állapotot veszünk, nem (tekert) kilóméterszámot.
Kérdező!
Ha nem hiszel a #6-os válaszolónak, akkor ballagj be egy kereskedésbe, és kérdezz rá a motorok állapotára. Meg fogsz lepődni, mert csak kétféle motor létezik.
Vagy:
-első gazdás, kevés kilométerrel, kiváló állapotú, megkímélt hozzá sem kell nyúlni.
vagy
-eredeti gyári alkatrészekkel, teljesen felújított, tehát hozzá sem kell nyúlni.
Hát hogyne..... ;)
Én a nálam tapasztaltabbnak és függetlennek hiszek :)
Ha ti azt mondjátok, hogy kereskedő = patásördög, akkor ezzel a tudattal fogom kezelni a dolgot, de amúgy pont ezért ragaszkodom a független szervízes átnézetéshez.
Tudjátok: "azt bárki mondhassa!"
Ha meg nem akarja, akkor marad a nyakán, és áll benne egy milliója továbbra is. :)
Köszönöm eddigi válaszaitokat, a pletyka-szinten eddig hallott dolgok nagyjából megerősítést nyertek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!