Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Körülbelül hány százalékot...

Körülbelül hány százalékot lehet alkudni autó vásárlásnál?

Figyelt kérdés
2017. júl. 27. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ. Használtautó vásárlásnál amennyit nem szégyellsz ha nem valami különleges/ritka autóról van szó.

Ha szalonban veszed akkor ez válltozó, de én már kaptam 1M Ftos kedvezményt egy 9.5M Ftos autóra. Igazából csak azon múlik mennyire tudsz kommunikálni. Írj néhány e-mailt azonos márkakereskedésnek és kérj állásajánlatot, aztán menj be személyesen, hogy megnéznéd az autót de más kedvezőbb ajánlatot adott és úgyis adnak kedvezményt.

2017. júl. 27. 22:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Talán 5-10%-ot mondanék de ez nem egy egységes szabály. Van aki semmit sem enged a meghirdetett árból. Én is adtam el két autót mostanában amit fix árral hirdettem, aki mégis elkezdett alkudozni már a telefonban ott le is tettem. Az ár nem volt túlzott, elvitték annyiért.
2017. júl. 27. 22:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Rengeteg mindentől függ.

Eleve, használtan veszed vagy újonnan? Kereskedőtől vagy magán személytől?

Leginkább az autó állapotától függ, hogy mennyit lehet alkudni.

Egy remek állapotú autónál nem sokat, ha egyáltalán lehet, de ha értesz hozzá, és nyomós okokat felsorolsz alkualapként, akkor nagy mértékben is lehet alkudni, de ehhez nem elég az a szöveg hogy" ez nem jó, találtam már jobbat ennyiért", meg kell indokolnod...

Ha például az eladó hibátlan szerkezetű autót hirdet, de te észre veszed hogy a kuplung-lendkerék lehalóban van, vagy full hullámosak a féktárcsák, teljesen kopottak a fékbetétek, és egyéb ilyen dolgokat, akkor az elég jó alku alap.

De ez attól is függ, hogy milyen árfekvésben hirdeti, ha a legolcsóbbat nézed, ott ne várd hogy sokat elérj alkuval, mert nem véletlen hirdeti olcsón.

2017. júl. 28. 02:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Saját esetem márkakereskedés garanciális használt autós részlegén:

Meghirdetett ár kerek 3M. Alku nélkül rögtön két opció:

a, 50.000Ft kedvezmény vagy

b, új szett nyárigumi.

Hosszas alkudozás után odáig jutottunk, hogy

c, pénzben max 90.000 Ft-ot engednek, de akkor nem garanciális.

Végére már nem a kereskdeővel, hanem a fő-fő-fő szalon tulajjal tárgyaltunk tisztelettudóan, de keményen és taktikusan, azzaz "máshol többbet engednek", "máshol többet adnak" és volt elköszönés és inkább hazamenés is. Utolsó ajánlatunk az elköszönés és hazamenés helyett visszafordulás után:

d, pénzben nincs alku, azaz új nyárigumi szett és az átírást a szalon intézi mindenestül (költségeket is, procedúrát is).

Ebbe belementek. Az átírási költségeim 70.000Ft körül alakultak volna, így ennyit sikerült forintban alkudni.

Százalékosítva:

70.000/3.000.000*100% = 2,33%

2017. júl. 28. 08:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez még lemaradt:

Ha a nyárigumi árát is (amit maguktól is adtak volna) beszámítom (kb. 60.000 Ft), akkor a következő jön ki.

(70.000+60.000)/3.000.000 = 4,3%%.

2017. júl. 28. 08:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Használt autó vásárlásra gondoltam.
2017. júl. 28. 20:59
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt tudd, hogy kicsit gáz lett mára az alkudozóvilágbajnok figura.

Aki a telefonban a "mennyi a víge" dumával nyit az rögtön ejtve van.

Akkor érdemes alkudni ha már megnézted az autót és tetszik. A közelmúltból 2 példa: 300ezres autó, tetszik, ajánl 230-at, kiegyeznek 265-ben. ez 10% kb.

Másik 500ezres autó, ajánl 430-at, eladó megsértődik, mondja hogy 500. kell vagy nem? nincs vétel pedig lehet hogy 500-ért is megérte volna.

Minden helyzet más de a legtöbb e között a kettő közt van valahol.

2017. júl. 28. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!