Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felmegy a víz hőfok, mi baja...

Felmegy a víz hőfok, mi baja a kocsinak?

Figyelt kérdés
Honda logoról van szó. Ha egy helybe áll és járatom semmi baj nincs vele. Felmelegszik be áll középre a mutató kinyit a termosztát majd később elindul a ventillátor megy egy kicsit és megáll. Ha viszont megyek vele felmegy a víz és hiába van a mutató piros fele nem megy a ventillátor. Vízet nem eszi és nem is füstöl fehéren.

2017. aug. 25. 14:14
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Na akkor megcsináltam. Képzeljétek el, hogy a mutató középen áll MINDÍG! Valószínűleg el volt vízkövesedve a hűtő és az okozta a problémát, hogy nemtudta átnyomni a vizet rendesen de azért hamár szétszedtem kicseréltem a termosztátot is. Szóval akkor köszönöm a semmit! Menjetek tologatni a mecsboxokat és forduljatok szerelőhöz ha a mutató "piros fele" közeledik mert az NEM JÓ! A pofázás az megy de tudás az nincs mögötte. A helyesírás ellenőrzésre meg nem voltam kíváncsi. Ha nem tudsz a kérdésre válaszolni akkor maradj kusban! Köszi! Csá
2017. aug. 26. 15:08
 22/24 anonim ***** válasza:

"Ha viszont megyek vele felmegy a víz és hiába van a mutató piros fele nem megy a ventillátor"

Ezt írtad legelőször. Hogy nem kapcsol be a ventilátor annak semmi köze ahhoz, hogy vízköves-e a radiátor. Ezek szerint akkor a hőgombád is rossz. Bár azt írtad, hogy az új és 93°C-nál kapcsol. Akkor én ezt viszont nem értem.

2017. aug. 26. 16:08
 23/24 anonim ***** válasza:

Álló helyzetben jó, nyit a termosztát, bekapcsol a ventilátor. Erre kicseréled a termosztátot. Minek?

Menet közben ugyan ez már nem működik, pedig még a menetszél is rásegít. Az hogy lehet? Le sem tudod írni normálisan, hogy mi a kínod, emellett meg még gorombáskodsz is a válaszadókkal. Neked kellene a játékautókat tologatni. :-)

2017. aug. 27. 07:46
 24/24 anonim ***** válasza:

Hagyjátok, ez egy olyan barom, aki akkor is megmutatja hogy neki volt igaza...

Egyébként a 93 fokon induló ventilátort kétlem, minden normális kocsi 96-100 körül indítja, a piros 105-110 foknál van. Mivel a gomba nem tizedfok pontossággal kapcsol ki-be, van hiszterézise, ezért tök természetes, hogy valamennyire mozog a vízhőmutató.

Ja, és hogy örülj te szerencsétlen: tudod miért nincs beskálázva? Mert az állásnak nem sok köze van a hőmérséklethez. Általában 70 fok körül mozdul meg, 88-94 között középen van, aztán 96-tól megindul felfelé, nem sokban különbözik a kék-hideg piros-túl meleg visszajelzőtől. A motorvezérlő szoftvere állítja a mutatót. Majd egyszer dugj rá egy diagnosztikai programot, és fogod látni milyen szépen megy fel-le-fel-le a vízhő, de hogy örüljön a hülye, a szoftver középen tartja addig, ameddig nincs valami rendellenes. A kánikulában álló helyben járatás pedig rendellenes.

2017. aug. 27. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!