Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől ugorhat meg látványosan...

Mitől ugorhat meg látványosan a fogyasztás?

Figyelt kérdés

Adott egy 1.3-as benzines gépkocsi (fapados Fiat Punto 2). Napi megtett út azonos - az utóbbi néhány hónapban látványosan megugrott a fogyasztás (kikapcsolt klíma mellett).

Persze el fogom vinni megnézetni, de addig is csak kíváncsi vagyok arra mi lehet az a 2-3 leggyakoribb probléma ami ilyet okozhat.

2017. aug. 24. 01:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Például a lamda-szonda, EGR szelep meghibásodása.
2017. aug. 24. 04:24
 2/8 anonim ***** válasza:

1.3??

Nem 1.2-es?

8 vagy 16 szelepes?

2017. aug. 24. 11:39
 3/8 A kérdező kommentje:
#2: 1.2-es igen, elírtam (nem olvastam vissza), dízeles van csak 1.3-as ha jól tudom. 8V.
2017. aug. 24. 11:58
 4/8 anonim ***** válasza:

De okos, 1,3 vagy 1,2.

Nem mindegy ha hirtelen megnő a fogyasztás.

Motor űrtartalma nem ugrik meg.

Ha a használatán nem változott semmi, akkor csak szerviz lesz a vége és számitógépre kell tenni.

2017. aug. 24. 12:23
 5/8 A kérdező kommentje:
#4 olvass feljebb, szerencsétlen...
2017. aug. 24. 12:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Akármit irtál, akár hányas motor, akár hány szelepes, a fogyasztás nem ugrik meg látványosan.

Te vagy a szerencsétlen, fingod sincs az autókhoz.

MŰSZAKI ANALFABÉTA !!!

2017. aug. 24. 15:07
 7/8 anonim ***** válasza:

EGR szelepet ne keress! Az olaszok megoldották nélküle.

Lambda szonda már lehet, vagy légtömegmérő (MAP szenzor), de ezek hibája esetén világítania kellene a Check Engine lámpának.

Azért érdekes hogy 8 vagy 16 szelepes, mert a 16 szelepes motor hidrotőkés, míg a 8 szelepes nem (lapkás), tehát elmehet a szelephézag. Ilyenkor romlik a károsanyag kibocsájtás (HC) és a fogyasztás is.

2017. aug. 24. 15:33
 8/8 A kérdező kommentje:

#6-os: kösz ne, funkcionális analfabétaként tartózkodj a fórumoktól.

#7: ment a pacsi!

2017. aug. 24. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!