Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kétütemű Trabanttal, Wartburgg...

Kétütemű Trabanttal, Wartburggal hogyan lehet/lehetett lejönni egy hosszú meredek lejtőn?

Figyelt kérdés

Gondolom kettesben nem lehet vele lejönni.

Ha nem célszerű motorféket használni, a kenés miatt,

akkor nem melegedtek túl a fékbetétek?

Vagy esetleg végig üresben lejönni, mert akkor nem pörög a motor és elég az alapjárati kenés?

Mondjuk én úgy tanultam sebességből tilos kivenni az autót menet közben, főleg lejtőn.

Régen is így oktatták.

Régi automata váltós kocsiknál is hasonló lehetett ebből a szempontból, ahol nem volt csak P, D, N, R fokozatok? Állítólag lejtőn ezek is megindultak.

Pl: Mátra, Bükk, Cserhát egyes részein vannak ilyen hosszú, több kilométeres nagyon meredek lejtők

2017. aug. 21. 21:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Pedig a Wartburg hátramenetben is szabadonfutós.

2017. aug. 21. 23:02
 12/15 anonim ***** válasza:
Hosszú lejtőn semmiképp nem szabad motorfékezni, a fék erre van/volt méretezve. Automatánál jobb a helyzet, mert a régieken is ki lehet választani alacsonyabb fokozatot aminél nem kapcsol feljebb a váltó tehát el lehet érni némi motorféket. Olyanról meg nem hallottam hogy kétütemű ÉS automata váltós autó létezne. Persze az automatáknak is méretezve van a fékjük a nagyobb terhelésre.
2017. aug. 22. 09:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Hányszor elmelegedett a fékem trabin...

Elég volt hozzá egy hármashatár hegy,a fenyőgyöngyén a jóisten se tudott volna megállítani XDDD

2017. aug. 22. 09:49
 14/15 Bocojo válasza:
Motorfék 3. , 2. sebességben, esetleg kézifék is. Időnként megállni,ha meg lehet és túràztatni kicsit a motort,így kap kenés, majd örülünk és tovább ereszkedünk.
2017. aug. 24. 05:52
 15/15 anonim ***** válasza:
Semi gond nincs a Trabival a Mátrában sem. Én mindig 4-be pakoltam lefelé, ahol kellett fékeztem. Időnként pedig nyomtam neki a gázt (4-edikben) a kenés miatt. Üresben is gurultam vele. Akkor jobb láb a gázon, bal lábbal meg fékeztem.Soha nem melegedett fel a fékem és nem is álltam félre túráztatni.
2017. aug. 24. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!