DeeJay B. Atti kérdése:
Ha fogy a hűtővíz az mindig hengerfej hibát jelent? Akkor is ha csak kis mértékben fogy?
Figyelt kérdés
Van egy Opel Astra G típusú autóm 1.6-os 8 szelepes motorral(Z16SE). Vásárlás után néhány nappal feltűnt, hogy kicsit kevés benne a hűtővíz de akkor még nem foglalkoztunk vele komolyabban. Ezt követően elvittük szervizbe, ahol kicseréltek minden kötelező dolgot, amit ilyenkor szokás cserélni, természetesen a hűtővíz sem maradt ki. Egy jó darabig semmi gond nem volt az autóval, aztán észrevettem, hogy a víz nem akar melegedni és a fűtés is elég gyenge. Szerelő szerint meghalt a termosztát, ki kell cserélni. Mielőtt visszamentem a szervizbe, kíváncsiságból megnéztem még egyszer a víz szintjét, ami úgy kb. másfél centit csökkent a legutóbbi feltöltés óta. Ezek után már komolyan kezdett érdekelni, hova tűnhet ez a viszonylag kis mennyiség ezért elkezdtem érdeklődni ismerősök között és az egyikük szerint ez hengerfej problémát is jelenthet. Először azt hittem, hogy csak ijesztgetni akar de a neten utána olvasva hamar rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van. Legtöbb helyen azt írják, hogy hengerfejesség esetén nagyon gyorsan, gyakorlatilag napok alatt kifogyhat a víz a kiegyenlítő tartályból és azonkívül vannak még más, nagyon durva tünetei is. Ehhez képest nekem kb. fél év alatt csökken másfél centit. Az a legidegesítőbb az egészben, hogy a vízfogyasztáson kívül nincs semmilyen hengerfejre utaló jel. Nem füstöl, hidegen-melegen könnyen indul, alapjárat rendben van, olaj és víz nem keverednek, sose melegszik 95 foknál feljebb, víz nem bugyborékol, jól húz, fogyasztása rendben van, vízcsövek nem túl kemények és semmilyen gyanús hangot nem hallok sem alapjáraton sem menet közben. Az autóval egyébként nagyon meg vagyok elégedve, lassan egy éve használom folyamatosan, de még nem hagyott cserben. Vigyázok is rá nagyon, szinte soha nem használom 3500 fordulat felett, ameddig be nem melegszik nagyon kíméletesen bánok vele és utána se hajtom ész nélkül. Már teljesen kétségbe vagyok esve, hogy vajon mitől fogyhat a víz? Szerintetek hengerfejes lehet vagy csak túlaggódom a dolgot?#hengerfej #fogy a víz
2017. aug. 15. 15:31
1/2 anonim válasza:
Ha fél év alatt fogy annyi, akkor nincs annak semmi baja. Tegyél bele fagyállót és az nem párolog el semmennyire sem.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Már teljesen kivoltam idegileg, de megnyugtattál. Továbbra is figyelni fogom, és ha esetleg komolyabban elkezd fogyni akkor megnézetem szerelővel.
2017. aug. 16. 15:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!