Miért fogy a kiegyenlítő tartályból a hűtővíz?
A story: úgy kezdődött az egész,hogy kb 2 éve észrevettem, hogy a kiegyenlítő kb 2 havonta 1-1,5 decit hozzá kell önteni mert "eltűnik" a víz.
Termosztát vadi új, márka szervizben vette hozzá a szükséges műanyag csöveket és kicseréltettem a újra a régieket (ennek 2 hete). A fémeket nem cseréltettem ki mert azt mondták, ahhoz a tűzfalat szét kell bontani, műszerfalat le és újra rakni az operáció végén.
A mostani tünet, az előző kicsit felfokozva. Jobban fogy a kiegyenlítőből a fagyállós víz.
Hengerfejesség kizárva, mert tökéletesen megy a kocsi, nincs bugyogás a kiegyenlítőbe, nincs kávé jelleg, és a kipufogó se bajos.
Idáig reggelente se vettem észre semmilyen tócsát a kocsi alatt.
Most alá tettem egy karton papírt hátha ott jobban megmarad.
A kocsi: Fiat Albea 2003-as 1.2-as 16 V
Motorkód: 188A5
Vélemények?
Köszi!
A papír az jó ötlet, de vedd le a kiegyenlítő sapkáját is, mert anélkül sosem fog csöpögni, van a sapkában 2 szelep elvileg.
Kismillió oka lehet, fagydugó, bilincsek, csövek, radiátor gumitömítése, radiátor bordái...
Helló ugyanilyen motorkódú Stiloval van ugyanilyen problémám..
Mi lett neked a megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!