Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent az autóknál a CO2...

Mit jelent az autóknál a CO2 (széndioxid) érték? Mik az erre vonatkozó határértékek, hol van szabályozva?

Figyelt kérdés

Azt nem értem, hogy "AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 715/2007/EK RENDELETE"-ben, ami megállapítja pl. az euro 6-os károsanyag kibocsátási határértékeket, a táblázatban nem szerepel CO2 paraméter.

Szerepel benne CO, THC, NMHC, NOx, THC+NOx, és PM. Persze ezeket sem tudom, pontosan mik és hogyan értendő, de a CO2 értéket, amit a gyártók általában megadnak az új autók prospektusában (pl. 140g/km), nincs feltüntetve. Akkor most én nem értem, vagy hiányzik még valami a megértéshez?

2017. aug. 14. 08:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

lehet hogy igazad van.Én máshogy nézem a képletet, nekem környezetszennyezés amikor a hajón cipelik ide oda a dög nehéz akksit.

Nekem az is környezetszennyezés hogy pl a grafit igény is megnövekszik, rettentően káros az élővilágra.

Az, hogy máshol halnak meg emberek, nem a városokban, és nem ott ahol te élsz, az hogy kipusztulnak állatok, elűnnek élőhelyek a földön számomra akkor is környezetszennyezés, ha ez pont közvetlenül engem nem érint és nem találkozom vele.

Szóval én picit ezt máshogy látom, de örülök ha tényleg így van hogyha távolabb pusztítjuk az ökoszisztémát az olyan mintha nem is tennénk..

2017. aug. 15. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!