Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simsonosok valaki segít nekem...

Simsonosok valaki segít nekem gyújtás ügyben? A többi lent!

Figyelt kérdés

Nos van nekem egy Simson blokkos kistraktorom a pontos neve azt hiszem Fortschritt e931.50. Sokáig nem működött (ált a garázsban 2-3 évig, mert nem volt rá szükség) aztán egy hónappal ezelőtt elkezdtem felújítani. A blokk nagyon szépen rendbe lett rakva kapott új szimeringeket, tömítéseket, főtengely csapágyakat, új berugó tengelyt, még új hajtókart is, mert a régi már kotyogott. Aztán kapott új dugót és a hengert felfurattuk 1 mérettel nagyobra, mert már a felső holtpontnál látszott a kopás. Egy darabig ment is kb 1 hétig, de az egyik nap már nem indult. Mindent átnéztem alaplapot megtisztogattam mexakítóhézag 0,4 gyújtás felső holtpont előtt 1,8 mm-re minden passzolt. Az éket nem nyírta el. Aztán csak nem akart indulni. Tettem bele új kondenzátort, új mexakítót és új gyújtótekercset. Aztán új gyertyát, gyújtózsinórt és pipát is vettem bele hátha az nem jó de így sem. Karburátornak jónak kell lennie, mert az is zsír új. Benzint kap. Most jön a legfontosabb dolog amire nem tudok rájönni miért van: mégpedig az, hogy olyan mintha nem egyenletesen lenne szikra. Egyszer van egyszer nincs nem tudom mi lehet. Ha valaki tudná rá a gyógymódot annak örök hálám.

Ui: Van a blokkba olaj.

2017. aug. 12. 20:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én egyszer vettem egy 12V-os Simsont,nagyon gyenge volt a szikra,egyre többet szívtam vele.

Kiderült 6V-os régebbi típusú trafó volt benne,ideiglenesen kapott valami autónak a 12-es trafóját,évekig semmi baja nem volt utána,azzal is adtam el.

Testelési pontokat is nézd meg.

Ha egy hétig ment,nem kell állítgatni az alaplapot.

Azt tudni kell,azért mert új a karburátor,attól lehet egy rakás sz.,utángyártott vacak török gyártmányú Simson karbit vettem már én is,ki is kellett dobni.

Lehet,hogy az új tekercses 12V-os,a trafó pedig 6.

2017. aug. 15. 14:03
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát, elmentem a boltba vettem új kondenzátort hátha kifogtam egy olyat ami hibás és vettem egy zsír új gyertyát is. Beszereltem minden úgy ment ahogy én azt gondoltam, de amikor indítanám be csak nem indul. És mit ad Isten véletlenül leejtettem a gyertyát a földre és össze ment kissebre a gyertyahézag, na mondom egy próbát megér és láss csodát pöcc-röff minden. Megy szépen. 0,4-nél kissebb hézaggal indul nagyobbal nem akar. Hát így a végére viccesen jött ki a dolog. Úgyhogy Ősszel lesz mit tesztelnem a kertben. :D De az is lehet, hogy rászerelem a kerekeket és lehet utánfutóval füvet hordani. :D
2017. aug. 15. 15:31
 13/14 anonim ***** válasza:
fú b+ ilyen emberek tesznek fel kérdést hogy miért nem jó? át azért mert nem értesz hozzá! fél életed ráköltötted aztán csak ez volt a baja....
2017. aug. 18. 21:12
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát ez durva sztori, de sántít, mert próbáltad másik gyertyával,annak jónak kellett lennie a hézagnak, mégse ment.És 1 hétig ment, akkor a hézagtól mennie kellett volna utána is.Igaz ha vmi nem tökéletes a rendszerben, a gyertya típusa is döntő lehet. A simsonoknál ez a baj, hogy több probléma, problémák lehetnek és gyakran nehéz rájönni mi a baj.
2017. aug. 18. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!