Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simsonosok valaki segít nekem...

Simsonosok valaki segít nekem gyújtás ügyben? A többi lent!

Figyelt kérdés

Nos van nekem egy Simson blokkos kistraktorom a pontos neve azt hiszem Fortschritt e931.50. Sokáig nem működött (ált a garázsban 2-3 évig, mert nem volt rá szükség) aztán egy hónappal ezelőtt elkezdtem felújítani. A blokk nagyon szépen rendbe lett rakva kapott új szimeringeket, tömítéseket, főtengely csapágyakat, új berugó tengelyt, még új hajtókart is, mert a régi már kotyogott. Aztán kapott új dugót és a hengert felfurattuk 1 mérettel nagyobra, mert már a felső holtpontnál látszott a kopás. Egy darabig ment is kb 1 hétig, de az egyik nap már nem indult. Mindent átnéztem alaplapot megtisztogattam mexakítóhézag 0,4 gyújtás felső holtpont előtt 1,8 mm-re minden passzolt. Az éket nem nyírta el. Aztán csak nem akart indulni. Tettem bele új kondenzátort, új mexakítót és új gyújtótekercset. Aztán új gyertyát, gyújtózsinórt és pipát is vettem bele hátha az nem jó de így sem. Karburátornak jónak kell lennie, mert az is zsír új. Benzint kap. Most jön a legfontosabb dolog amire nem tudok rájönni miért van: mégpedig az, hogy olyan mintha nem egyenletesen lenne szikra. Egyszer van egyszer nincs nem tudom mi lehet. Ha valaki tudná rá a gyógymódot annak örök hálám.

Ui: Van a blokkba olaj.

2017. aug. 12. 20:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Meg kell nézni, kivéve milyen a szikra, ha gyenge, akkor másik gyertyával kell megpróbálni, vagy állítani a gyújtáson, alaplapján.
2017. aug. 12. 21:03
 2/14 A kérdező kommentje:

Már próbáltam sok gyertyával de nem jó.:(

Olyan furcsa egyszer van szikra egyszer nincs pedig cseréltem mexakítót, kondit és gyújtó tekecset is.

2017. aug. 12. 21:17
 3/14 Varga Péte4 ***** válasza:

Ha jól tudom, ezen külső gyújtótrafó van. Ez esetben érdemes leellenőrizni, a gyújtótrafó testpontja, meg a gyújtótekercs testponja között elektromos kapcsolat

megfelelőségét.

2017. aug. 12. 21:26
 4/14 A kérdező kommentje:

Hát azt nem tudom, hogy gyárilag van e rajta trafó, mert nem mai gép de én azt néztem, hogy az alaplapon van egy gyújtótekercs és azt forrasztod hozzá a gyújtózsinórhoz és úgy megy a gyertya pipára.

Gyújtótekercs: [link]

2017. aug. 12. 21:32
 5/14 A kérdező kommentje:
Vagy lehet bekellene szereznem egy trafót?
2017. aug. 12. 21:35
 6/14 Varga Péte4 ***** válasza:
Nem szeretném, ha fölöslegesen költségbe vernéd magad a külső trafóval. Ha az alaplapon van a gyújtótekercs, akkor nem érvényes, amit az előbb írtam. Lehet, hogy az új gyújtótekercs nem lenne jó? Vagy esetleg a nagyfeszültségű kábel kötésének a szigetelése nem megfelelő?
2017. aug. 13. 06:10
 7/14 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy a gyújtótekercs rossz, mert azt újonnan vettem a boltba. Viszont szerinted mit tegyek oda szigetelésnek ahonnan jön ki a blokkból a kábel, mert lehet ott veri le a szikrát?
2017. aug. 13. 09:21
 8/14 Varga Péte4 ***** válasza:
Szigetelésnek megteszi akár szigelelőszalag is kellő rétegvastagsággal. Ami ötletem mégvan, érdemes a gyertya hézagát ellenőrizni, 0,4 mm-nél ne legyen nagyobb. Esetleg, ha van valami akkumulátorod, megpróbálkozhatsz azzal, hogy nyitott megszakítónál a megszakító kontaktusaihoz hozzáérintgeted az akku pólusait, ekkor szikrának kell lenni, plusz azt is kiszúrhatod, hogy esetleg hol üt át agyújtókábel szigetelése.
2017. aug. 13. 14:06
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszi, megpróbáltam a 0,4 es gyertyagézagot és beindult. De ha egy ideig megy azt hinné az ember, hogy minden rendben, de második indításra olyan volt mintha valaki kapcsolgatná ki-be a gyújtáskapcsolót, mintha nem lenne egyenletes a gyújtás.
2017. aug. 13. 14:29
 10/14 Varga Péte4 ***** válasza:

Minden jel arra utal, hogy gyenge a szikra. Ezt okozhatja akár a kondenzátor nem megfelelő érintkezése is

[link]

2017. aug. 14. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!