Pirosnál üresbe tenni? (lent kifejtem)
Ha piros lámpánál álok akkor az a szabályos és elfogadott,hogy szépen üresbe teszem,majd mikor már piros-sárga van,akkor teszem 1-esbe?
Pl. ha 50 jövök, és látom,hogy piros lámpa lesz,akkor úgy is jó,ha abban a fokozatba szépen elgurulok és majd ott kiveszem,vagy hogy?
Lefele váltásnál az 1/3-t meg kell várni?Segítsetek már kérlek..ez a váltás számomra annyira bonyolultnak tűnik...
Az első két dolgot pontosan így érdemes csinálni.
Azt viszont nem tudom, mire gondolsz az 1/3-dal.
Vizsgázol? Akkor ott nem szabad gurulva elmenni a piroshoz...
Én a hétköznapokban gurulok a piroshoz kivéve lejtőn lefele, nem érdekel ki mit mond nekem így a kényelmes :D
és ha kell 0.5 sec alatt beteszem sebességbe
Persze....
Sehol sincs előírva, hogy melyik sebességbe kell tenned, mindig a szituáció adja...
Én pl. szoktam úgy váltani, hogy 1-2-4 faluban...
vagy 1-2-3-5
de ha vizsgázol ott inkább ne játsszad ezt el :D
Felfelé váltásnál sorban megyünk .1- elindulás majd vált 2-esbe és így tovább..
Régen úgy is tanították, hogy 20 km/h- nál 2- es, 30km/h- nál 3- as 40km/ h- nál 4- es...
Lefelé váltásnál nem kell a sorrendet betartani hanem a sebesség határozza meg.
Ha pl 50km/h- val haladsz és elérsz egy kereszteződéshez ahol lekanyarodsz akkor lelassulsz ( fékezel) 10-20- nál 2- esbe teszed, kuplung fel,gyorsítjhatsz.
Ha nagyobb ívben kanyarodsz és nem csökkented le a sebességed csak 30- ra akkor 3-asba kapcsolsz, kuplung fel, mehetsz tovább.
Ha lámpás kereszteződéshez közeledsz ahol nyilvánvalóan meg kell állnod akkor több választásod van.Tartod a sebességed és a lámpa előtt félezel.
Vagy kuplung be, üresbe teszed és motorfékkel lassulsz a kereszteződésig, persze ha kell fékezel.
Tehát a megfelelő sebességfokozathoz a megfelelő sebesség kell.
Ha még nem érzed, hogy pontosan mikor tudsz visszaváltani nagyobb sebességről mondjuk 2- esbe,nyomd be a kuplungot az a biztos úgy nem fulladsz le.
Hát először is nem tudom, hogy benzin-e vagy dízel a kocsi...
de 3-asban gurulsz ameddig érezhetően nem fulladozik a kocsi (ilyenkorra kb. már oda is érsz a piroshoz vagy a kocsisor végéhez) majd kidobod üresbe, megállsz és kézifék be mert még erre is harapnak a vizsgán :D
"Vagy kuplung be, üresbe teszed és motorfékkel lassulsz a kereszteződésig, persze ha kell fékezel"
:DDDDDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!