Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Pirosnál üresbe tenni? (lent...

Pirosnál üresbe tenni? (lent kifejtem)

Figyelt kérdés

Ha piros lámpánál álok akkor az a szabályos és elfogadott,hogy szépen üresbe teszem,majd mikor már piros-sárga van,akkor teszem 1-esbe?

Pl. ha 50 jövök, és látom,hogy piros lámpa lesz,akkor úgy is jó,ha abban a fokozatba szépen elgurulok és majd ott kiveszem,vagy hogy?

Lefele váltásnál az 1/3-t meg kell várni?Segítsetek már kérlek..ez a váltás számomra annyira bonyolultnak tűnik...

2017. aug. 10. 21:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Az első két dolgot pontosan így érdemes csinálni.

Azt viszont nem tudom, mire gondolsz az 1/3-dal.

2017. aug. 10. 21:18
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem a maximális fordulatszám egyharmadára gondolsz?
2017. aug. 10. 21:22
 3/17 A kérdező kommentje:
De,arra.
2017. aug. 10. 21:26
 4/17 A kérdező kommentje:
Lefele akár 2 sebességfokozatot is "ugorhatok"?
2017. aug. 10. 21:26
 5/17 anonim ***** válasza:
72%

Vizsgázol? Akkor ott nem szabad gurulva elmenni a piroshoz...

Én a hétköznapokban gurulok a piroshoz kivéve lejtőn lefele, nem érdekel ki mit mond nekem így a kényelmes :D

és ha kell 0.5 sec alatt beteszem sebességbe

2017. aug. 10. 21:36
 6/17 anonim ***** válasza:
68%

Persze....

Sehol sincs előírva, hogy melyik sebességbe kell tenned, mindig a szituáció adja...

Én pl. szoktam úgy váltani, hogy 1-2-4 faluban...

vagy 1-2-3-5

de ha vizsgázol ott inkább ne játsszad ezt el :D

2017. aug. 10. 21:38
 7/17 A kérdező kommentje:
Akkor ott,hogy menjek a piroshoz?Pl. 3-asban megyek és látom az autósort nézve,hogy nekem most piros lesz,akkor szépen elkezdem,hogy le 2-esbe aztán le 1-esbe és úgy teszem üresbe?
2017. aug. 10. 21:41
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Felfelé váltásnál sorban megyünk .1- elindulás majd vált 2-esbe és így tovább..

Régen úgy is tanították, hogy 20 km/h- nál 2- es, 30km/h- nál 3- as 40km/ h- nál 4- es...

Lefelé váltásnál nem kell a sorrendet betartani hanem a sebesség határozza meg.

Ha pl 50km/h- val haladsz és elérsz egy kereszteződéshez ahol lekanyarodsz akkor lelassulsz ( fékezel) 10-20- nál 2- esbe teszed, kuplung fel,gyorsítjhatsz.

Ha nagyobb ívben kanyarodsz és nem csökkented le a sebességed csak 30- ra akkor 3-asba kapcsolsz, kuplung fel, mehetsz tovább.

Ha lámpás kereszteződéshez közeledsz ahol nyilvánvalóan meg kell állnod akkor több választásod van.Tartod a sebességed és a lámpa előtt félezel.

Vagy kuplung be, üresbe teszed és motorfékkel lassulsz a kereszteződésig, persze ha kell fékezel.

Tehát a megfelelő sebességfokozathoz a megfelelő sebesség kell.

Ha még nem érzed, hogy pontosan mikor tudsz visszaváltani nagyobb sebességről mondjuk 2- esbe,nyomd be a kuplungot az a biztos úgy nem fulladsz le.

2017. aug. 10. 21:43
 9/17 anonim ***** válasza:
84%

Hát először is nem tudom, hogy benzin-e vagy dízel a kocsi...

de 3-asban gurulsz ameddig érezhetően nem fulladozik a kocsi (ilyenkorra kb. már oda is érsz a piroshoz vagy a kocsisor végéhez) majd kidobod üresbe, megállsz és kézifék be mert még erre is harapnak a vizsgán :D

2017. aug. 10. 21:44
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

"Vagy kuplung be, üresbe teszed és motorfékkel lassulsz a kereszteződésig, persze ha kell fékezel"

:DDDDDDDDDD

2017. aug. 10. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!