Hogyan kell kanyarodni, ha elsőbbségadási kötelezettségem van, de nincs stop tábla? Kifejtem lenn
Elsőbbségadás táblánál nem kötelező megállni, de nem is tilpos. Ha nem vagy biztos a dolgodban, nem látsz ki eléggé, akkor állj meg.
Stop táblánáé nem opció, ott kötelező megállni.
A többi csak rizsa, hogy kettesben kuplung stb.
Abba a fokozatba tedd, amibe épp szükséges ahhoz, hogy lassíts, vagy meg tudj állni. ennyi.
"Igen csak egy pillanatra csak meg kell állni a kereszteződés előtt, ha jön valaki ha nem."
Ezt nem tudom honnan szedted. Csak akkor kell megállni, ha stop tábla van.
Ha nullára fékezel, akkor egyesben indulsz el. Ha túl alacsony a fordulatszám, akkor lenyomod a kuplungot.
A kérdés többi részét nem értettem mit akarsz.
Erre a legjobb válasz ha kérdezik, hogy szituációfüggő:
Jól belátható helyen egyszerűbb üresbe tenni a kocsit, elgurulni addig és ott már látod, hogy jön-e valami.
Rosszabbul belátható kereszteződésben vagy korlátozott látási viszonyok között (eső, köd) vagy megváltozott útviszonyok között megint másképp kell a dologhoz állni. :)
De ezekhez nem elég a rutinórák, ezeket majd évek alatt tanulja meg az ember.
Szerencsére nekem kiváló oktatóm volt ez sokat segített, de az is fontos, hogy milyen a Te hozzáállásod.
Csak jogsit akarsz szerezni szóval csak addig akarod tudni a szabályokat amíg le nem vizsgáztál vagy utána is tanulni akarsz.
Nekem 9 éve van jogsim de sokszor beleolvasok a KRESZ-be, szituációkat nézek videókon stb.
Sajna az autósok 80% totál agyhalott, nagyon ritkán találkozok normális, szabályos közlekedővel.
Egyébként ez a hátránya, hogy nincs már rutinvizsga.
Úgy kell figyelnie az elsőbbségadásra, úgy hogy még az autót sem képes kezelni. Ez persze, hogy nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!