Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell kanyarodni, ha...

Hogyan kell kanyarodni, ha elsőbbségadási kötelezettségem van, de nincs stop tábla? Kifejtem lenn

Figyelt kérdés
most tanulok vezetni, szerdán megyek legközelebb, ülepedett a téma és majd persze az oktatót is megkérdezem, de nem hagyott nyugodni, utána akartam itt járni. Szóval: kereszteződés előtt sebesség csökkentése, kettesbe váltani. Igen csak egy pillanatra csak meg kell állni a kereszteződés előtt, ha jön valaki ha nem. Ha nem jön, akkor kettes fokozatban, fék és kuplunk, pillanatra megállni és igy menni tovább?vagy csak olelassitani? és ha jön valaki akit meg kell várnom, akkor a kereszteződésben a kettes fokozatban tartom a lábam a féken és kuplungon vagy mi? üresbe csak nem kell már kivennem emiatt vagy? remélem érthető a kérdésem, válaszokat előre köszönöm!
2017. márc. 5. 16:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hülyeség ez a kettesben kanyarodás. Valószínűleg csak azért mondta, mert látta rajtad, hogy nem tudod eldönteni hogy melyik fokozatban is kellene menned (és mert az autóval el lehet kettesben is indulni). Nyugodtan kapcsolj egyeset, épp az ilyen szituációk (és az indulások) miatt van benne.
2017. márc. 5. 18:19
 12/18 A kérdező kommentje:
Minfen tanitvanynak igy mondja, ultem mar be mas orajahoz is. Akik mar a vegefele jarnak
2017. márc. 5. 18:20
 13/18 A kérdező kommentje:
Valamint a korforgalmnal ugyanez w helyzet, minden tanitvanynak mondja, hogy masodik fojozattal megyunk be
2017. márc. 5. 18:22
 14/18 anonim ***** válasza:

Ettől még baromság. Ha majd lesz autód, akkor valószínűleg nem ez lesz a jó módszer.

És amúgy indulást is kettesben kell megtenni? Mert a kanyarban megállás pontosan megegyezik az indítás utáni indulással.

2017. márc. 5. 18:23
 15/18 A kérdező kommentje:
már valaki talán felvilágosított, hogy talán úgy gondolhatta az oktató, hogy kereszteződés előtt kettesbe váltsak, ha nem jön semmi, akkor kettesben szépen kanyarodjak. Ha jön, megállok. De akkor csak egyesbe váltsak vissza, és fék plusz kuplungon a láb?és ha elment indulás, vagy egészen üresbe tegyem vissza (ha nincs stop tábla)
2017. márc. 5. 18:36
 16/18 anonim ***** válasza:

Így már több értelme lenne a dolognak.

Hogy hova kell váltanod úgyis a szituáció dönti el, ezen felesleges gondolkodni, magától értetendő lesz, hogy mit kell csinálni, legalábbis szerintem. Egyébként mindegyik opció helyes, akár rakhatod üresbe is, akár valamelyik sebességfokozatba miközben nyomod a kuplungot.

Valóságban ez 99%-ban úgy néz ki, hogy az ember már a kanyar előtt berakja üresbe. De ezt nem merem javasolni, mert engem majdnem emiatt húzott meg a vizsgabiztos (STOP táblás kanyar előtt kb. 50 méterre beraktam üresbe, mivel láttam hogy úgyis elgurul odáig).

2017. márc. 5. 18:47
 17/18 anonim ***** válasza:
90%

fúúúú de utáltam én is, hogy nem lehet órán/vizsgán üresben gurulni -.-"

Manapság rengeteget csinálom.... úgy gurul az öreg merci mintha kötélen húznák.

2017. márc. 5. 18:51
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

gondolom úgy érti, h ha nem kell megállni akkor kell 2es-be visszaváltani (pl te fordulsz le a főútról és szembe sem jön semmi)

ha <10 alatt vagy 0-án akkor 1-esben kell újra tenned

az üresben gurulást felejts, mert tilos is és alapban is tök fölösleges

2017. márc. 5. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!