BMW N52-es (218LE) benzines motorjáról mi a véleményetek?
Ilyen motorral szerelt autót szeretnék, de érdekelne mik a kockázatok. Aki ismerősnek ez előtti "M" kódos motorral szereltje van, az ostorozza hogy az "N"-esek milyen rosszak, de alátámasztani nem tudja. Népitéleten egy ember számolt be vizpumpa meghibásodásról, de ennyit találtam. Szerelőm ilyennel még nem találkozott, de a dizelekre mondta hogy szokták szakitani a vezérműláncot.
Valakinek tapasztalata N52-es motorral?

kokszolódás? már ez is közvetlen hengerbe fecskendezéses?
Injektorral mi a probléma?

Igen, ez is közvetlen befecskendezéses, de mindig csak a TSI kerül elő ha kokszról van szó. (jó ott égéskimaradást is szokott okozni)
Injektor ~ ugyan az mint a dízeleknél a porlasztó előbb-utóbb elkopik illetve megkormolódik

Nem mindegyik N-es motor rossz csak az emberek szeretnek általánosítani.
Nézd meg a cikket ebben benne vannak a típushibás motorok
ha nincs benne amit keresel akkor jó.

6: Nem akartalak bántani és nem neked szólt hanem tényleg szeretnek az emberek általánosítani ami nem jó mert maguknak is ártanak ezzel csak sokan nem tapasztalják meg időben.
A BMW-k titka hogy mindig a legjobb hozzá ajánlott olajat kell bele tenni és a lehető leggyakrabban - ahogy teheted. (a többi alkatrészre is igaz hogy időben cserélni és jó minőségűre)
Nem olcsó így fenntartani de meg fogja hálálni bármilyen motor is legyen benne.
Köszönöm a válaszokat!
Közben olvasgattam, informálódtam mi a különbség az N52 és az N53 közt, ugyanis mindkettő 218 lovas, csak az N53 2996 köbcenti, és ebből kihagyták a Valvetronic szelepvezérlést, amiről olvastam pár negativ kommentet hogy tönkremegy és drága a felújitása.
N53-ra is ugyanugy jellemző az injektor hiba, láncszakadás ilyesmi? A kokszosodás gyanitom igen, mert ez is közvetlen hengerbe fecskendezéses.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!