SOS teljesen tanacstalan vagyok! Milyen autot vegyek 2005 korulit,1.6 benzin vagy nagyobb,1 millio korul ami megbizhato is?
En azt mondanam hogy semmilyet. 2005-ben az autok mar tul flancosak motorikus szempontbol. Nem megbizhatoak, javitasuk pedig draga. Egy ilyen auto mar tul öreg a beleépitett hibaforrasokhoz képest.
Akkor mar inkabb egy kicsit menj vissza az idöben és végy egy 1995-2002 -es japan gépet. Mazda, Carisma, Lancer, Carina E. Csucsgépek, alkatrészeik olcsok, annal is inkabb mert nem szükségesek...:-)
No persze, olyat kell valasztani amiben VALOBAN nagyon kevés km van. Van ilyen, csak nem otthon. En most mentem el egy husz éves, 66000 km-es Carina mellett (mert mar vettem egy masikat), és most latok egy 98-as Lancert 74 000 km-rel. Na, egy ilyen auto kivisz a vilagbol, olcso, a fenntartasa is az, és abszolute nem lopjak...
Az rossz auto nem lehet. A Mazdakat gyakran szidjak a rozsda miatt, de emögött csak az van, hogy ez a marka Ausztriaban nagyon elterjedt. Volt olyan év hogy a futo kocsik 11 %-a Mazda volt. Es azutan sok Magyarorszagon kötött ki. Marpedig az osztrak kocsik rohadnak, az utak erös sozasa miatt. Nem mazda- hanem labancspecifikus. Az én 15 éves Mazdamon rozsdafolt sincs, igaz, azt sem tudja mi az a so vagy téli ut...
Ha a tiéd nem rohad, akkor jo lesz. Sok szerencsét hozza.
De pont azt írja, hogy már rohad.
A felületi rozsda 1,5-2 év alatt berágja magát úgy, hogy lehet kasztnizni. Felejtős egy ilyen autó hosszabb távra
Azt bizony a kérdezönek kell tudnia hogy pontosan mit jelent a "rozsda meg nem annyira van rajta".
En speciel régijapan-hivö vagyok, kevés km-rel és déli beszerzéssel, nyilvan a so miatt. Se német, se holland és föleg nem labanc. A legjobb a délfrancia eredet.
Ahhoz hogy artson, a tengeri levegö sojanak el kell érnie az autoig. Ez a széltöl, a paratartalomtol és a tavolsagtol függ. A tavolsagot szaz méterekben mérjük (= ilyen különbség mar sokat szamit), a paratartalom erösen befolyasol. A mediterran klima szaraz, ezért nem art az ottani sos viz, hacsak nem egészen a parton all a kocsi.
A Fekete-tenger melléke mar parasabb.
De mindez össze nem vethetö a labanc sozassal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!