Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen hangszorót válasszak?

Atommaghasytó kérdése:

Milyen hangszorót válasszak?

Figyelt kérdés
Egy 2001-es 1-es swiftem van, (3 ajtós ha ez számít) és szeretném benne kicserélni a hangszorókat. Nem szeretném a kalaptartót kifúrni és oválokat beszerelni, ahogy az ajtóba sem szeretnék tenni, ergo a 4 gyári helyre szeretnék 4 új hangszorót. Ha jól tudom elől, illetve hátul is 10cm átmérőjű hangszorókra van szükségem. Ha minden igaz, a 2 din-es fejegységem (clarion nx504e) 4*50W-ot hajt meg, javítsatok ki ha tévedek;tehát ebből kiindulva, legalább egy 100, de inkább 150w-os hangszorókat szeretnék. A kocsiban hátul már helyet kapott egy JBL 30cm 1000w-os zárt mélynyomóláda, melyet egy 400w-os Pioneer erősítő hajt meg. És a legjobb lenne ha 2 külön csipogóval rendelkezne a "felszerelés". Lehetőleg JBL vagy Pioneer márkájut. Kérek mindenkit hogy pontos termékek típusával válaszoljon nekem.

2017. aug. 8. 18:59
 1/5 JulesTS ***** válasza:

Par tanacs: wattokat felejtsd el, hatulra nincs szukseg hangszorora (csak osszekuszalja a hangkepet, penzkidobas es csak rosszabb lesz), jobb lenne az elso szettet is erositorol hajtani (ha az erositod 4 csatornas, akkor ez ki van pipalva).

Raterve a hangszorora (jbl es a pioneer nem rossz, de ha nem feltetlenul csak ezek lehetnek, akkor mast valasztanek) 100mm-es komponens szettben pl. ez jo: DLS Performance K4.

DE! A 10cm eleg kicsi, az utos melykozepek hianyozni fognak. Jobb lenne egy 165mm-es komponens szett, pl kicx stc6.2, vagy erositorol hajtva kicx icq6.2.

Remelem segitettem, vagy legalabb is nem zavartalak nagyon ossze...

2017. aug. 8. 22:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod, megfodaom tanácsod és elfelejtem a W-okat. Az erősítő sajnos csak a mélynyomó meghajtására alkalmas... :( de ha azt mondod hogy építsek be még egy erősítőt, nem bánom, én is gondoltam rá. vagy akár 2-t is. Még a mélnyomó RCA kimenetén kívül van 2 RCA-m, így ezt megtehetem, ha csipogóban vagy esetleg a szavaid ellenére hátsó hangfalakban gondolkoznék.

2017. aug. 9. 20:58
 3/5 JulesTS ***** válasza:

Milyen erősítőd van (típusa)? Egy csatornás (monoblock), vagy kétcsatornás? Ettől függően érdemes másik erősítőt választani.

A másik 2 RCA-ra szükség lesz az első szetthez, ha erősítőre akarod kötni. A fent ajánlott komponens szettek természetesen tartalmazzák a csipogókat is (mélyközép + selyem magas + az összekötésükhöz szükséges hangváltó). A hátsókat felejtsd el, pénzkidobás...

2017. aug. 10. 23:45
 4/5 A kérdező kommentje:
2017. aug. 14. 11:50
 5/5 JulesTS ***** válasza:

Ha az elso szettet is erositorol szeretned meghajtani, akkor 2 lehetoseg kozul valasztanek:

Erre kotnem az elso szettet es vennek melle egy monoblock-ot a melynyomonak, vagy

Ezt eladnam es hasonlo minosegu 4 csatornas erositot vennek.

Az elso variacio szimpatikusabb...

2017. aug. 15. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!