Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy szól most az "új" törvény...

Hogy szól most az "új" törvény, lakott terület vagy egyéb ilyen környéken meglehet az autóval állni a füvön?

Figyelt kérdés

Olyan helyekre gondoltam, ahol mindig tényleg sok autó van és az emberek nem tudnak máshova állni.

És pl. múltkor is láttam hogy kijöttek a közterületesek és a füvön parkoló autósokkal nem is foglalkoztak.

Nem büntették meg őket.

Vagy csak akkor tudnak büntetni hogyha a tulajdonos is ott van éppen és akkor helyszíni bírságot kap? mert ilyen sztorit is hallottam.

2017. aug. 4. 08:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10-es, az általad linkelt oldal a megbizonyosodás arról, hogy a pénz beszedés a fő célpontja az önkormányzatnak. Nem lehet CSAK ÉS KIZÁRÓLAG fizető parkolóhelyeket kialakítani, lennie kell díjmentes övezetnek is, hiszen nem az a cél, hogy az autók ne tudjanak fizetés nélkül megállni valahol, hanem ne legyen zsúfolt a belváros autókkal... Ez a fő cél, mára ez már elharapódzott és cél a minél több parkolójegy eladás és bírság kiszabás.

"...Akkor sem lehet zöldfelületre parkolni, ha a növényeket már kitaposták az autók. A bírság célja, hogy ismét zöldfelület lehessen az adott terület..." Persze-persze, majd ott kinő újra a fű. Ahol tábla nem tiltja, ott lehet parkolni!!!!!! --> Ezt megtámadnám bíroságon is, ugyanis a TÁBLA a mérvadó. Számos esetben vonták vissza már a bírságot a tábla hiányában, lásd első hozászólás eleje!

2017. aug. 4. 11:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Lassan eljutunk oda az érvelésben, hogy

-azért, mert..

-de az én apukám akkor is erősebb

-akkor is nekem van igazam

-NEKEM VAN IGAZAM, MERT HANGOSABB VAGYOK!

(ne keverjetek össze, a fűre parkolós 74%-ossal, az nem én vagyok!) :-)

2017. aug. 4. 11:47
 13/14 anonim ***** válasza:

Felénk nincs közterületes és NINCS ZÖLDÖVEZETRE VONATKOZÓ történy, így ott parkolsz, ahol akarsz!

A vitát azza zárnám, hogy a KRESZ nem határozza meg a zöldövezeten való parkolást, így a rendőrnek ezen a téren nincs hatásköre. HELYI (!) önkormányzat szabja ki a zöldövezetre szóló törvényt. Jelenleg nagyon kevés nagyvárosban van ilyen, szóval nem kell aggódni.

Másik: folyamatosan járunk túrázni, kirándulni és szinte kivétel nélkül füvön álunk meg autóval (nem városban), hanem lakóövezeten kivül. Akkor a NAGYOKOSOK szerint, ez is tilos? :)

2017. aug. 4. 12:18
 14/14 anonim ***** válasza:

1-es 3-as kihaénnem tahónak: szerintem sejted, hogy kb, mennyire érdekel a véleményed, szóval ne fáradj a megirásával.

Inkább menj és oboázz egyet a fakabjaidnak te jogtudós rendőrspicli...

2017. aug. 5. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!