Ha valaki 90 kilométert utazik naponta, annak érdemes a benzines autót leváltani dízelre?
Jelenleg 1.6-os autóm van.
Nincs baj vele, megbízható is.Viszont a fogyasztása kissé magas, főleg így nyáron, amikor megy benne a klíma és a gyorsforgalmin megyek vele.
Az útnak a 80 százaléka gyorsforgalmi úton történik.Beállítom a tempomatot 110-re és végig úgy megyek és így sem esik le a fogyasztása.
Meg a másik, a légkondi használatát eléggé megérzi a motort.Jobban kell pörgetni, illetve a motor hangján is érezni ilyenkor,hogy erőlködik.
Egyébként, egy alsó-középkategóriás szedánról van szó.
Gondolom,hogy egy 2 literes dízelmotor nem érzi annyira a klímát, mint egy 1.6-os.
Fogyasztást is jobbat produkálhat.
Nekem is 1,6-os gépem van (C4 110LE) és 110-nél nálam olyan 7 liter körül eszik, és végig megy benne a klíma. Szerintem ez teljesen elfogadható.
Nem írtad le hogy pontosan mennyit fogaszt a tied, de ha olyan 7-8l között van a fogyasztásod, akkor arra még szerintem felesleges a dízel. Ha többet pályáznál, akkor azt mondanám hogy elgondolkodnék rajta.
Amúgy kíváncsi vagyok hogy milyen klímád van hogy így megdobja a fogyasztásod, nekem 1-2 decivel fogyaszt csak többet százon ha megy a klíma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!