Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha valaki 90 kilométert...

Ha valaki 90 kilométert utazik naponta, annak érdemes a benzines autót leváltani dízelre?

Figyelt kérdés

Jelenleg 1.6-os autóm van.

Nincs baj vele, megbízható is.Viszont a fogyasztása kissé magas, főleg így nyáron, amikor megy benne a klíma és a gyorsforgalmin megyek vele.

Az útnak a 80 százaléka gyorsforgalmi úton történik.Beállítom a tempomatot 110-re és végig úgy megyek és így sem esik le a fogyasztása.

Meg a másik, a légkondi használatát eléggé megérzi a motort.Jobban kell pörgetni, illetve a motor hangján is érezni ilyenkor,hogy erőlködik.

Egyébként, egy alsó-középkategóriás szedánról van szó.

Gondolom,hogy egy 2 literes dízelmotor nem érzi annyira a klímát, mint egy 1.6-os.

Fogyasztást is jobbat produkálhat.

2017. aug. 3. 18:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem is kell 2 ezres dízel, egy 1,5-1.6os is jó lehet, gondolok pl egy 1.6os ford tdci-re, az ilyenek simán 5 liter körül fogyasztanak egy fix 110-120as tempomattal, még klíma mellett is.
2017. aug. 3. 18:56
 2/4 anonim ***** válasza:
pontosan. nekem 2011-es ford focus mk3 tdci-m van, 5 liter alatt megy, autópályatempó 130-nál teljesen jó neki. Nyilván nem úgy gyorsul, mint egy 2 literes benzines, de stabilan megy, ha már megvan a lendület :)
2017. aug. 3. 19:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen érdemes dízelt venni amúgy is, főleg ha ilyen sokat mész. És ja, egy 1.6-os turbódízel is bőven elegendő, ha nem kell erős autó, teljesen más világ egy 1.6 szívóbenzin és egy 1.6 turbódízel. Apámnak 1.6 TDCI Focusa van, 140-el 4 személy + 4 ember kombót klímával megspékelve meg sem érzi, alig eszik 6 litert ilyenkor is.
2017. aug. 3. 21:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem is 1,6-os gépem van (C4 110LE) és 110-nél nálam olyan 7 liter körül eszik, és végig megy benne a klíma. Szerintem ez teljesen elfogadható.

Nem írtad le hogy pontosan mennyit fogaszt a tied, de ha olyan 7-8l között van a fogyasztásod, akkor arra még szerintem felesleges a dízel. Ha többet pályáznál, akkor azt mondanám hogy elgondolkodnék rajta.

Amúgy kíváncsi vagyok hogy milyen klímád van hogy így megdobja a fogyasztásod, nekem 1-2 decivel fogyaszt csak többet százon ha megy a klíma.

2017. aug. 3. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!