Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VW, szervíz ikon "házi"...

VW, szervíz ikon "házi" kiütése tényleg működik?

Figyelt kérdés
Már 11 éves, úgyhogy nem márkaszervízbe hordom, legutóbbi olaj+egyéb cseréknél kimaradt a jelző nullázása - indításnál most 400km-t ír ki. Láttam a neten, hogy pár egyszerű lépéssel ki lehet nullázni (tehát a következő 15ezres intervallumba léptetni). Ez bevált másnál? Amúgy mi történik, ha letelik a 400km? El tudom vinni szerelőhöz is, de kiváncsi vagyok ezekre. Köszi előre is a válaszokat!
2017. júl. 30. 18:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is kiüttettem, mert zavart az a led, egyébként szerintem nincs sok jelentősége.
2017. júl. 30. 18:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lelehet nullázni házilag is. AZ enyémet lehet , igaz más fajta.
2017. júl. 30. 19:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen a neten található nullázós módszerek működhetnek.

Viszont az, hogy 11 éves, még nem jelenti azt, hogy elég lecserélni az olajat és kiütni a visszajelzőt. Minden olajcsere alkalmával nyomatékosan ajánlott minimum egy hibakód kiolvasást csinálni, mert elképzelhető, hogy sporadikus hiba már fellépett, aminek ismeretében korai stádiumban megfogható egy-egy probléma.

Ezen felül szakszervízben részletesebben elemzik számítógpre kötve a járművet pl. kompresszióviszony kiolvasása járó motor mellett, stb...

Ha sokallod a márkaszervíz díjait, akkor vidd szakszervízve vagy legalább típusszakértő magánszerelőhöz, aki rendelekezik szak/márkaszervízes tudással!

Olajcserére és diagnosztikára a 11 éves családi Jettát márkaszervízbe hordom. Ha a feltárt hibát márkaszervízen kívül is tudják szakszerűen javítani, akkor azt szoktam választani (pl Bosch szervíz teljesen kompetens és olcsóbb).

2017. júl. 31. 09:36
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, jelen esetben már amúgy is érik egy szakszervíz, apróságok miatt is, úgyhogy ott mindenképp lesz komputerezés. Az még mindig kiváncsivá tesz, mi van akkor, amikor letelik a beállított intervallum. :) Csak továbbra is jelzi majd?

2017. júl. 31. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!