Audi a6 első autónak?
23 éves vagyok , nem volt még saját autóm,mert tudtam,hogy milyen kocsit akarok,az nem 6-700 000 lett volna.
Netto 190'000-es fizetésem van. Néhány szám
Ám van,amit fizetek kb 50 000Ft összesen. Van megtakarításom is.
A kocsit készpénzre akarom,mert ha úgy van akkor még eladni is tudom,nem leszaz,hogy hitellel terhelt vagy akármi.
2005-2007-eset néztem 2-2,5 millióert a 224 lóeroset ,bár nem kellene ekkora motoros.
Milyen autó az a6? Jó lesz ez mindennapi használatra? Főkent lakott területen.
Félek egy kicsit,de akarom ezt az autót. A saját káromon " szeretek" tapasztalat alapján tanulni, nekem nem elégha valaki azt mondja,drága..
Sok ilyen van az utakon,nem hinném,hogy tulajdonosai milliós fizetéssel rendelkeznének.
Ha nem is ezt,de mindenképpen audit akarok minimum 2005-től.
Kérdező! Azzal kezdem, hogy nem tisztem bírálni téged és a leírásod alapján nem is értem, mit kérdezel meg minket, hiszen a saját károdból szeretsz tanulni.
A fizetésed nem éri el a magyar átlagfizetési szintet. ( [link]
Az A6-os Audi egy prémium autó volt újkorában és most is az. A fenntartása pedig egyre inkább az. Ahogy írták, a vezérlés cseréje akár 300.000 is lehet. (kérdezz utána, hogy sikerült a motor mögé tenni, hogy ne lehessen hozzáférni) A quattro hajtás miatt nem csak az első, hanem a hátsó futóműben is dőzsölnek a lengőkarok, ezeket pedig időnként kell cserélni. Az automata váltó ameddig jó, addig örülsz, aztán kissé lekonyul a szád a szervizszámla láttán.
Szóval vedd meg, de tévedsz, ha azt gondolod, hogy 23 évesen, egy átlag körüli keresetből fent tudod tartani. Ha Audit akarsz, vegyél egy szerényebbet, ennyiért már jó 1.9 TDI-t kapsz A3, A4-ből. És ne quattrot keress.
ma 11:15
milyen költségek kerülnek olyan sokba ha nincs a kocsinak baja?
Nagyon jó autó, már leírtam egy másik kérdésnél is, és első autónak is bevállalható, elvégre miért ne? De nem neked való. Nem éri meg minden filléredet rákölteni. Alapból drága még, a fizudból alig tudod kiköhögni, és akkor még a fenntartás. Tényleg nem olyan vészes a fenntartása, de mikor minden hónapban rámegy minimum 100 ezer ft az autóra (üzemanyag, biztosítás, adók, gumi, olajcsere, és akkor még nem romlott el semmi), akkor a fasszod ki lesz vele, és nem fogod szeretni. Nekem is volt régebben erős autóm, és csóró voltam, és megutáltam az autót, bármennyire is szerettem.
Ha nagy és erős Audi kell, akkor nézhetsz 800-900 ezer forintért már szép állapotú, 2.8-as bnezines C5-ös A6-kat. Szintén szép, időtálló forma, erős, megbízható, sokat fogyaszt, nem sokkal kevesebbet, mint egy 3.0 TDI. Aztán azon már nem tudsz olyan sokat bukni sem, és nem is kell rá olyan sokat költeni.
Vagy még egy titkos tipp: szó szerint aprópénzért dobják az ember után a 156-os, meg lassan a 159-es 2.4 dízel Alfákat. És jó autók. Ne hurrogjatok le :D
Jó autó az A6-os, 2006-osat hajtottam egy ideig (bérautóként).
Nekem semmi gondom nem volt vele, csak tankolni kellett és a 2.0-ás TDI nem is evett sokat.
Magamnak soha nem venném meg. Fenntartási költségként hosszú távon (több év és sok tízezer km) nyugodtan számolj 50-100Ft/km-el az üzemanyagon felül.
Ha keveset mész vele és csak városban, pl évi 5000 km, akkor az nem is olyan drága (de számold ki, hogy hány havi fizetésed). A dízelmotornak nem tesz jót a városi közlekedés inkább egy erős benzinest vegyél, még akkor is, ha az jóval többet eszik, mivel megintcsak az alacsony éves futás mellett ez élményautó lesz inkább, mintsem közlekedős!
Lesz vele károd, de ha el tudod fogadni és nagy szerencsével több lesz az élmény, akkor utólag sem fogod megbánni.
Ha viszont benézel egy széthajtott darabot, abból lehet sírás. Nagy dilemma ez fiatalon.
Igazuk van az előttem szólóknak, ha nagyon max. 2,5 M HUF-od van rá, akkor kb. 2 millióg lehet nézelődni eleve, mert egy ilyen mire a nevedre kerül, meg az első alap szerviz megvan nyugodtan számolhatsz rá 500 E HUF-ot és akkor még nem gumiztad fel. A Tiptronic váltó pedig sajnos nem egy örök darab 150 E KM felett bármikor meghallhat, annak a szervizére is nyugodtan lehet számolni 300-500 E HUF-ot és akkor még semmi váratlan meghibásodás nem volt.
Ha mindenképpen Audit szeretnél ekkora fizetéssel válassz egy A3-ast, azt talán fenn is lehet tartani.
Ne akarj a saját károdon tanulni, én is elköltöttem a 1,5 millás autóra 700 E HUF-ot két év alatt és nem esett jól, lehetett volna azt másra is költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!