Mennyi olajat töltsek a kocsiba?
Figyelt kérdés
Kb mennyi olajat kell utántölteni egy 1.5-ös benzines kocsiba, amiben L-en van a nívópálcán az olajszint?
Alapból szivárog az olaj, szóval elvileg kell bele bőven (ez a típus ilyen), viszont most ahogy nézem, eléggé nem egyértelmű az olaj eloszlása a nívópálcán - így ez alapján nem tudom követni, hogy hol tartok pontosan az olajszinttel. Hány deci olajat tudok anélkül beleönteni, hogy túltölteném?
2017. júl. 19. 07:42
1/5 anonim válasza:
A min. és max. állás között 1 Liter különbség van, tehát az olajat úgy kell beletöltened, hogy erre odafigyelsz. Hosszú távon olcsóbb az olajat utűntöltögetni, mert általában ne,m folyik el annyi, de nem megoldás a problémára, csak felületi kezelés. Érdemes lenne a hiba okát megkeresni és kijavítani.
2/5 anonim válasza:
A min és a max között 1 liter van körülbelül úgy tudod kalkulálni. És a max állásig kell tölteni, pláne ha eszegeti is. Nyugi, ezek hülyebiztosra vannak kalibrálva, ha picit több megy bele sincs még gond, ahhoz nagyon durván túl kell tölteni, hogy baja legyen.
3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Állítólag a motor tömítéseinek anyaga miatt könnyezik belőle az olaj - ezt a többi tulaj is mgerősítette. Viszont féltem hogy túltöltöm - amiről olvastam valahol, hogy könnyen tönkreteheti a motort - de akkor engedek bele bátrabban. Köszönöm.
2017. júl. 20. 07:31
4/5 anonim válasza:
Azért ez annyira nem nehéz, ha látod, hogy a pálca felélnél van akkor 4 deci körül öntesz bele és akkor lesz nagyjából a maxon, picivel alatta.
De ha 1 mm-t fölé megy attól még nem lesz semmi baja.
5/5 anonim válasza:
De a legtutibb, ha leellenőrzöd közben többször is, nem olyan nagy dolog ez :) Amúgy tényleg 1 liter mehet bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!