Sportos kinézetű autókkal bunkóbbak az emberek az utakon?
A barátomnak egy sportos japán autója van. 100%-ig gyári, és normálisan közlekedik vele, szóval nem mindenkivel kekeckedős tuningcsodáról van szó.
Az utakon nagyon meredek dolgokat tapasztalunk... Az lényegében mindennapos, hogy előzésnél nem akarnak visszaengedni a sávunkba, de húzták már ránk a kormányt, dobtak utánunk üveget, meg hasonló dolgok.
Édesapám egy skoda fabiaval jár nagyjából ugyanannyit kocsival, mint mi, és vele csak ritkán viselkednek így, édesanyámmal szintén (opel Corsa).
Azért ilyenek az emberek, mert sportos a kocsi? Ennyi elég ahhoz, hogy az életünket veszélyeztessék?
Mit lehetne csinálni, hogy ne legyenek ilyenek velünk? A barátomért borzasztóan aggódok mindig, én meg az ilyenek miatt nem merek már vezetni, pedig relatíve friss jogsival kellene gyakorolnom, de a Suzuki tanulóautóban nem ért ilyesmi atrocitás, és nem értem, hogy mi ez...??
hát nézd. nekem is az van, sőt egy Opel Astra H Twintop-om, tehát még kabrio is, mégsem köpködnek utánam, vagy g-ciznek velem. szerintem van ott valami más is a háttérben, amiért így viselkednek vele.
biztosan van egy réteg, akik meglátnak egy jobban kinéző autót, akkor elkezdik szidni az embert, de azokról sem hinném, hogy tettlegességig fajulna a dolog.
Tisztában vagyok vele, hogy nem minden tuning autóval viselkednek hülyén, de ha nem írtam volna bele, akkor az lett volna az első amit mefkapok, hogy biztos a "Sportos autó" valami vacak tuninggal verető hülyegyereket jelent, pedig nem erről van szó.
Amúgy az üvegdobálós eset konkrétan:
Egyenes út, 100-as tábla (napsütéses késő tavaszi nap, időjárási viszonyok tökéletesek), valami rozzantabb fajta teherautó küszködik 70-nel, mögötte 2-3 autónyi hely, majd egy Vectra ugyanúgy 70-nel. A messzi távolban már jönnek szembe, de a vectrát még biztonsággal meg lehetett volna előzni. El is kezdtük (100-110 közötti tempóval), mikor mellé értünk beleállt a gázba, és húzni kezdte felénk - olyan közelre, hogy utána egy parkolóban megállva néztük, hogy hozzánk ért-e....
Végül sikerült megelőzni, pár km múlva utolért minket egy körforgalomnál, ácsorgott mögöttünk, majd mikor behajtottunk előtte a körforgalomba, akkor repült utánunk az üveg.
Mit csináltunk rosszul?
Ha meg én vezetek, akkor csak megyek annyival, amennyi a sebességkorlátozás, se nem lassabban, se nem gyorsabban, előzni csak a tényleg nagyon lassúakat szoktam kulturáltan, mégis velem is bunkóznak. 1-2-szer vezettem édesapám kocsiját is, azzal nem volt gond, egyszer jött egy kamionos nagyon a fenekemben, de ez volt a legdurvább.
most ezt komolyan le kell vezetni?
Ha igen akkor meg is van a probléma, ön és közveszélyesen közlekedtek.
70-nel haladsz, a követési távolság szerinted 2-3 autó, akkor az inkább csak 2. mondjuk 10-12 méter. Na most a "sportosabb" autóval nyilván rövid távon is, elég jól fel tudsz gyorsulni előzés alatt, tehát mondjuk 100 km/h körül elmész mellette majd bevágsz elő és satuzol, már eleve ő túl kis távolságot tartott, erre te még oda benyomod a kocsit. Ha ezt nem érzed, hogy mennyire gáz és balesetveszélyes, akkor biztos vagyok benne, hogy százszámra csinálod az ilyen helyzeteket (meg a haverod), ez nem a kocsinak szól, pusztán szarul vezet(sz).
Egyébként, függetlenül mindentől. Milyen autóról van szó, milyen motorral? Csak kíváncsiságból tényleg.
Istenem, nem kell kiforgatni a szavaim :D írtam, hogy a vectrat teljes biztonsággal meg lehetett volna előzni. Se én se a barátom (nem haverom, pasim) nem előzünk úgy, hogy satuzni kelljen, vagy a mögöttünk menőnek lassítani kelljen (meg ha ezt csinálnánk, akkor értelemszerűen nem csodálkoznánk ha bunkóznának velünk) KENYELMESEN betértünk volna.
De olyan rengetegszer van, hogy 1 db autó van az úton, ot előznénk, szóval nem lehet kifogása, hogy nem férünk be elé, mégis elkezdi tolni trepnin......
Pedig én amikor még vezettem, akkor tényleg mindig nagyon odafigyeltem mindenre, nem álltam le friss jogsival veretni mint a hülye... Egyik rokonom mondta, hogy "tempós-anyukásan" vezetek, nem megyek indokolatlanul lassabban mint a sebességkorlát, de a biztonságra figyelek oda a legjobban. Ezzel mi a probléma?
Az autót meg biztos hogy nem írom le, alig van belőle pár darab az országban, és volt már hogy nekiálltak velem az oldalon emberkedni, nem hianyzik nekem még az hogy valaki direkt akarjon szivatni. Nem kell egyébként extra dologra gondolni, nem is kifejezetten drága, nem valami gtr-ről van szó, csak sportos, meg kettőnkkel azért megy rendesen.
Kérdező, megint én.
azt írtad 2-3 autónyi hely volt a Vectra és a teherautó között. Átlag autók 4-6 méterek nagyjából... Szerintem így már kijön. De ettől még fenntartom, ekkora helyre csak intenzív irány és sebességváltással tudod betenni a kocsit előzésnél. Nyilván te nem annak érzed, mert alattad van az erősebb, stabilabb kocsi. Kívülről már máshogy néz ki.
Nekem egy tök átlag német kompaktom van (csak felni, sötétítés stb stb) Már ez is bőven elég, hogy előzésnél rendszeresen rámgyorsítsanak. Annyi a különbség, hogy én még egy kicsit nyomok a gázon és meg van oldva. De hogy tettlegességig fajuljon...
Egyébként, attól nem leszel menőbb, nem lesz a kocsid értékesebb, hogy titok a típus;)
2-3 autonyi hely nekem az, amennyi helyen 2-3 autó menne - követési távolság betartásával meg mindennel egyutt.
Amugy nyilván sikerul ezek ele bemenni egy kis gazzal, de akkor is konkrétan az eletunkkel játszanak ezek az emberek.
Nem azert irtam hogy értékesebb vagy menobb... 300k körüli aron vette es maganak csinalgatta meg, nem valami luxus dologra kell gondolni :D egy 25 eves kocsiról van szo... De irtam, hogy miert nem akarok konkret típust irni..
Ja, hogy nem ugyanazt jelenti nekünk a 2-3 autónyi hely:) De vigyázz ezzel, mert amit én írtam az az elfogadott 2-3 autónyi hely.
Egyébként neked 70-nél hány méter a normál követési távolság? Mert még mindig itt érzem elásva a kutyát.
Akkor ha tippelni kell, valami őskövület Celica lesz azXD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!