Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 80km/h sebességnél visszaválth...

80km/h sebességnél visszaválthatok 4-be, hogy előzhessek?

Figyelt kérdés
Régi Swift 8 szelepes, 68 lóerős. Ma mentem főúton és előttem egy busz haladt, gondoltam megelőzöm mert , miért ne? Aztán a busz közepéhez érve elment az erő kicsit több gázt kellett adnom, nem mertem visszaváltani mert féltem ,hogy eltörik a dugattyú és elrontom a váltót esetleg. Ugyanis az előző Swiftem Apu szerint azért ment tönkre mert 60-al 3-ba mentem vele meg 40-el kettesbe 4-be meg 100-al és ezért törhetett el a dugattyú. Mostani autóval mivel Apukámé nem merek nagyon előzgetni, visszaváltani.
2017. júl. 9. 14:12
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
10+ éve vezetek, de ha apám ül mellettem, akkor beszól, hogy miért húzatom, vagy hasonlóakat, ha felmegy a középtől magasabbra a fordulatszámmérő (ahol elkezdene húzni :D). Vagy leszarom, vagy jó távolságot hagyok az előttem lévő mögött és már nyomom a gázt azelőtt, mielőtt még elhaladt volna a szembejövő, hogy sebességkülönbséggel érjem be. De volt már, hogy valami beszólásra megálltam (kihalt vidéki egyenes főút) és mondtam, hogy én vezetek, ne szóljon bele és qrvára nem húzatás, ha 3/4-ig felmegy a fordulatszámmérő. Majd megmutattam neki, hogy mit jelent a húzatás és tiltásnál kapcsoltam felfelé 100-120-ig. Többször már nem szólt be :D - de neked nem ajánlom, mert letépné a töködet is :D
2017. júl. 11. 10:50
 22/23 anonim ***** válasza:

A legnagyobb motorgyilkolás: alacsony fordulaton járatás, dízelnél 1000-nél pl.

Ilyenkor a dugattyú és a henger kegyetlen nagy oldalirányú terhelést kap, sokkal hamarabb elkopik, mint a padlózásnál!

2017. júl. 11. 11:24
 23/23 anonim ***** válasza:
+ a kettőstömegű sem kedveli dízelnél :)))
2017. júl. 11. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!