Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 80km/h sebességnél visszaválth...

80km/h sebességnél visszaválthatok 4-be, hogy előzhessek?

Figyelt kérdés
Régi Swift 8 szelepes, 68 lóerős. Ma mentem főúton és előttem egy busz haladt, gondoltam megelőzöm mert , miért ne? Aztán a busz közepéhez érve elment az erő kicsit több gázt kellett adnom, nem mertem visszaváltani mert féltem ,hogy eltörik a dugattyú és elrontom a váltót esetleg. Ugyanis az előző Swiftem Apu szerint azért ment tönkre mert 60-al 3-ba mentem vele meg 40-el kettesbe 4-be meg 100-al és ezért törhetett el a dugattyú. Mostani autóval mivel Apukámé nem merek nagyon előzgetni, visszaváltani.
2017. júl. 9. 14:12
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz, csak megugrik a fordulatszám. Egyébként általában az autók a végsebességüket 4-es fokozatba szoktál elérni (5 fokozatú váltónál).
2017. júl. 9. 14:22
 2/23 anonim ***** válasza:
47%
Akár hármasba is visszaválthatsz, ettől semmi baja nem lehet az autónak. A régi Swiftben nagyon hosszúak a fokozatok, a kettest fel lehet kergetni 100-ig. Persze nem ez a normál üzem, csak azért írom, hogy lehessen mihez viszonyítani. Nézd a fordulatszámmérőt! Egy-egy előzésnél nyugodtan pörgetheted 4000-ig, az még mindig messze van a 6500-tól, ott történik ugyanis a leszabályozás.
2017. júl. 9. 14:27
 3/23 anonim ***** válasza:
75%
Szodat lehet felkergetni 100 ig nem a swiftet kettesbe😂
2017. júl. 9. 14:36
 4/23 anonim ***** válasza:
Ha hidegen pörgeted, akkor lehet baja, ha melegen, akkor nem sok.
2017. júl. 9. 14:42
 5/23 anonim ***** válasza:
Üzemmelegen tiltásig is pörgetheted, nem fogod észrevenni az élettartamcsökkenést. Dugattyútörés ilyen autónál inkább arra utal, hogy vagy gyári hibás volt, vagy hogy víz került a hengerbe.
2017. júl. 9. 14:54
 6/23 anonim ***** válasza:

Apád hogy előzne akkor? :DD

Volt Ford Fiestám (mk6) 4-es és 5-ös között alig volt különbség nyilván kettesbe rakom vissza ha előzök :D

2017. júl. 9. 15:14
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
nem hogy visszaválthatsz-e? hanem kötelező is visszaváltani.Minél előbb meg kell előzni az előzendő járművet.Meg mi az hogy nagyobb gázt kellett adnod??? 68LE-s kocsival fél házzal akarsz előzni 5.ben? :D Minimum a 4. padló,de én 3 ba tenném az tuti.
2017. júl. 9. 15:25
 8/23 anonim ***** válasza:
házzal=gázzal :DDDD
2017. júl. 9. 15:25
 9/23 A kérdező kommentje:

1-est állítólag 51 ig engedi... 2 meg 100.. valahol informálódtam róla.. de én sem hiszem, szegény kis kocsit nem merem nagyon húzatni. Fordulatszámmérő van ebbe, de az enyémbe nem volt :( vagyis nincs, ( javításra vár)

Ma néztem, valami spéci tuningolt ( nem optikai, motorikus) BMW volt képes 2-be százzal menni, egy Swift max. 2-be 55-el megy, véleményem szerint.

2017. júl. 9. 15:36
 10/23 anonim ***** válasza:

Ne szórakozz Audival nem előzök 5.-ben!

A másik dugattyú meg azért tört el, mert gondolom 30-nál már a negyediket rakta neki.

Visszaváltásnál meg az a lényeg, hogy gázzal válts, mert különben kap egy nagy pofont a motor!

2017. júl. 9. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!