80km/h sebességnél visszaválthatok 4-be, hogy előzhessek?
Igen, kezdesz trollnak érezni, de jó neked, én nem. Nem írtam le, de eddig kb. 300 km-t vezettem városon kívül maximum és ez tényleg max, eddig ( jegyeztem) egy Poló-t egy Ifát, Swiftet Daciát előztem meg, ma egy Credo busz volt. hmm troll még mindig ? Ügye az mert " ki jegyzi már meg, hogy mit előz ez kamu troll, ha én nem jegyzem meg más se!!!!!!!!444444!!!"
Amúgy miért kell gázzal visszaváltani? Milyen pofont kap a motor?
Igen,gázfröccsel illik visszaváltani.
-Am apukának gratula,ha sikerült taccsravágnia egy swift motort XDDD
Ezek kibírják a lehetetlent is
A Swift ami szétment az az enyém volt, most Apukámét használom, az valami kitűnő. Nekem picit kattog a váltóm 160 ezer km van benne, amit most hajtok vagyis Apukámé abba 330 ezer van és egy hangja nincs a váltónak.
Én vágtam szét a Swift motort.
Szóval Apu egy tipikus kalapos sofőr, aki 40-nél szúrja az ötödiket.
Csak rád akarta fogni, hogy te tetted tönkre. Valójában a swifteknél sok gyári hibás és normál használat esetén is törik a dugattyú.
A visszaváltásról: Amikor visszaváltasz pl. 90-nél 5-ből 4-be, akkor a motornak sokkal gyorsabban kéne pörögnie, mint addig pörgött. De mivel gázt nem adsz neki, a hajtásláncon keresztül a kerekek pörgetik fel nagyon hirtelen az adott fordulatszámra. Erre utal a "nagy pofon".
Tényleg vannak ilyen emberek, akik szentül hisznek abban, hogy 80-al ha 4-esben mész, akkor perceken belül szétrobban a motor, és le sem padlózzák soha az autót, mert mi lesz akkor. Én elhiszem a kérdezőnek, hogy az apja is ilyen.
Nos én a dízel autót is kihúzatom bármikor nyugodt szívvel 4000-res fordulatig (értsd 3-masban 120 km/h, és hasonlók), a benzines pedig rendszeresen van használva 5000-res fordulat felett is, visszaváltás szinte reflexszerű, ha gyengébb autóval vagyok.
Esetleg azért tört el a dugattyú az előző Swiftben, mert egyrész már kopott volt a motor (a motor kopik, akárhogyis használod), a másik meg lehet hogy túl alacsony fordulaton erőltetted, mert féltél kihúzatni. Hamarabb eltörik emiatt a dugattyú, mint egy eégszséges kihúzatástól. Nincs rosszabb attól, mikor alacsony fordulaton erőltetsz egy motort.
igen én is így vagyok az 1.9 TDI vel....80-nál simán visszateszem 3.-ba is ha nagyon menni kell :D
Amúgy igen,az alacsony fordulatszámon való erőltetés dugattyúgyilkos mert nem rendeltetésszerűen mozog az a fel-le mozgás hanem kap oldalirányba is terhelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!