Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy audi 80-as 1.9 tdi utódja...

Egy audi 80-as 1.9 tdi utódja mi lehetne?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Immár 8 éve használok egy audi 80 1.9 tdi-t ami még édesapámé volt. Nagyon szeretem, de valamivel több kényelemre vágynék. Mármint nem is kényelem, mert ebben is megvan, de az extrák hiányoznak. Párom(ő passatot ajánlott, de nekem nem tetszik a kinézete) Accordot használ, ami teljesen más világ. Hasonlót szeretnék, ha lehetséges, az audi 80-as megbízhatóságát megtartva. Gondolok itt a jó fogyasztásra, rozsda elleni védelemre(jelenleg 26 évesen sehol semmi) és a megbízható, egyszerű motorra, minimális kötelező karbantartással, továbbá ha nem is ennyire, de olcsó fenntartással. Hosszú távra tervezem. Nem érdekel, hogy milyen régi(még jobb is, de nem kritérium), ha szép hangulatos, csendes a belső tér és kellően tartós, megbízható. A másik kérdés hogy esetleg ezt a 80-ast belül fel lehet újítani? Az utastérbe jutó motorhangot lehet csökkenteni? Mennyire érdemes ezzel foglalkozni? Továbbá drága mulatság? Nagyon megköszönném a kérdéseimre a válaszokat.

#autó #Audi 80 #audi 80 felújítás #mire cseréljem le az audi 80-ast
2017. júl. 9. 12:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Több ismerősöm is hajtott régebben 80-as és 100-as Audit, és ők a változatosság kedvéért Audival, esetleg VW Passattal járnak. Én is most fogom venni a 4dik Audimat. Úgyhogy én mindenképp maradnék a márkánál, hogy milyet veszel, csakis a pénztől függ.

Van lehetőség szinte teljesen felújítani ezeket az autókat, csak nem éri meg, mert a 80-as Audi nem tartja úgy az árát, mint mondjuk a W124-es Merci vagy E34-es BMW, mert akkoriban az Audi még nem volt olyan menő. Szóval pénzügyileg nagyon nem éri meg, de ha te mondjuk 10 évig még akarod használni az autót, akkor megéri rákölteni párszázezer forintot.

2017. júl. 9. 19:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Vegyél egy A4-et, ami a 80-as után következett. Dupla tűzfal, szigetelt motorháztető. Nem hallatszódik be annyira a motor.

Extrákat nézve is elég jó autó. A legtöbb ugye digitklímás, könyöklős, de lehet találni xenonos, ülésfűtéssel, gerinctámasszal, napfénytetővel, tolatóradarral, tempomattal szerelt darabokat is. A futóműve ha rendben van, akkor nagyon kényelmes, de mellette stabilan fogja az utat. A rozsdásodás ezekre sem jellemző. Az első sárvédők szoktak rohadni, de az nem teherviselő elem, illetve könnyű cserélni is.

2017. júl. 9. 22:53
 3/4 anonim válasza:
Nekem Audi 80as után egy A4es következett! 1,9tdi! Kényelmes, alacsony fogyasztás, digitklíma, ülésfűtés! Nagyon imádtam! Most egy Skoda Octaviát vezetek! Nem bántam meg!
2017. júl. 10. 08:26
 4/4 Bálint Kolán válasza:
Octavia 2002 évj. Igazi igásló.
2017. dec. 26. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!