Autó légkondija károsodhat helyrehozhatatlanul?
A lényeg, hogy a légkondija 2-3 évig nem volt használva, és kiszivárgott a gáz. (legalábbis ezt az információt tudom)
Viszont többektől hallottam, hogy nem elég csak feltöltetni egy szervizben, hanem ha nincs használva, akkor végleg tönkremegy.
Ez igaz?
Mi az ami ilyenkor visszafordíthatatlanul tönkre mehet benne?
Attól, hogy kiszivárgott a gáz nem megy tönkre semmi.
De ha minden jó lenne akkor nem szivárogna el a gáz 2-3 év alatt sem.
Köszönöm a választ.
Akkor nem tudom.
Hogy tud eltűnni a gáz belőle?
Én biztos voltam benne, hogy az normális, ha X időközönként újra kell tölteni.
A szakik szerint évente akár 10% gáz is elszökhet még normál körülmények között is.
Ezek szerin 6 év alatt akár a felére is csökkenhet a hűtőközeg mennyisége.
Tönkre csak ettől nem megy, nekem is évek óta üres volt - így vettem az autót - most feltöltettem és kiválóan működik a rendszer.
Akkor mehet tönkre, ha kevés gázzal használod. Akkor kenés nélkül besül a kompresszor. Akkor is besülhet, ha sokáig nem klímáztál és autópályatempónál benyomod a klímát, akkor nincs még azonnal rendes kenése és akkor is besülhet. Klímát alapjárati fordulatszám közelében a legbiztonságosabb bekapcsolni.
A gáz szökése normális. Ha nem szökik el gyanúsan nagyon gyorsan, mert akkor valahol ereszt, de ez se drága probléma. Ha érzed, hogy már alig hűt, akkor ne használd és menj klímáshoz.
Ha nem használod kiszáradnak a tömítések (a hűtőközegben van az olaj ami keni) és elereszti a gázt.
Ha nincs elég nyomás, akkor nem lehet bekapcsolni, van beépített védelem a kenés hiányára.
Ahogy előttem is írták mindig alapjáraton kapcsold be a klímát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!