Mi a véleményetek az alábbi jelenségekről itt a Gyakori kérdések közlekedés rovatában?
Néhány olyan fordulat, ami napi szinten megjelenik:
-Aki első autót akar, annak is legalább 2-3 hozzászóló BMW-t (jellemzően 18-20 évesek) vagy Audi-t ajánl, mert nekik is az van.
-Akiknek a fenti típusú autója van, annál a benzines 2000-es motorral szerelt gép se fogyaszt 7-nél többet városban (más típusból a hasonló motorral szerelt változat városban 10-et simán megeszik).
-Aki "átlag" használt autót akar venni az hülye. Miért nem vesz egy 10 éves, amúgy teljesen jó pl. Opel helyett 22 éves BMW-t mer az a királyság.
-A francia autó alapból sz*r, mert a szomszéd sógorának a kollégájának is folyton elromlik.. Nem sok olyan hozzászóló van, aki saját tapasztalatából okulva szidja a francia autókat.
-Sok első autós 17-20 éves eleve min. 100 Le-s, de inkább afeletti autóval rendelkezik. Aki tanácsot kér első autó ügyben azt leszólják, mert kinézett pl. egy 1.4-es 75 Le-s autót. Ilyet szerintük nem szabad venni, mert még első autónak, gyakorlásra is szinte életveszélyesen gyenge.
Nektek nem unalmas már a sok hülyítés?
válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:39
Írj egy privát üzenetet mail v MSN címmel, szerintem lenne közös témánk...
tegnap 21:40 : Tééényleg, igazad van, a Simsont kifelejtettem..
tegnap 21:47 : Erről beszélek. Amikor én 11 éve letettem a jogsit és még nem volt autóm örültem, hogy egyáltalán van olyan autó amit vezethetek, amin gyakorolhatok. Nem voltak elvárásaim csak annyi, hogy guruljon.. A BMW-k szépek. Meg jók is. DE egyre inkább egy olyan réteg autója lesz a BMW, akik miatt én már nem "égetném" magam ilyen autóban (fuxoskigyúrtkopasznyócáltalánossal, stb.)
tegnap 22:12 : Én jogsi után anno Marutival kezdtem (megvan még az is :) ). Tanulni bőven jó volt.
ma 03:10 : Sajnos Neked is igazad van.. Észre vettem, hogy az emberi értékek mennyire a háttérbe szorultak az anyagi helyzettel szemben. Egyedül az a gáz, hogy valakit egyre inkább csak ezek alapján ítélnek meg. Mondjuk én ismerek olyat is akinek kegyetlenül jól megy, mégis egy öregebb tucatautóval jár.
Egyébként szerintem aki itt kérdezi hogy, "milyen autót vegyek szerintetek?", a fele nem is igazán akar autót venni csak unalomból beír valamilyen kérdést hogy menőzzön név és arc nélkül! Érdekes dolog szerintem hogy 18 évesen azt kérdezi hogy megéri e megvenni ezt-meg ezt a 180 LE-s szarráhajtott lepukkant 3-as Bmw-t amit be is linkel a hasznaltauto-n. Nekem az ilyenek mindig kamusnak tűnnek mert hol engedné meg egyik szülő is hogy a gyermeke egy 20 éves 180 Le-s lepukkant kocsival járjon amire ráadásul még luxusadót+hatalmas összegű köteletőt is kell fizetni!
Egyedül az olyanokat hiszem el amikor megkérdezi hogy Suzukit vagy Opel Corsát vegyek első autónak? mert ők legalább a konkrétumokra kérdeznek rá mint pl.: fogyasztás,fenttartási költségek...
A 7 literes fogyasztású BMW-sek meg egy picit bekaphatják ugyanis nekem a G Astrám 1.4 16V eszik 7-8 liter körül és gyári állapotban van... ja és a kocsi soha nem ment még 130-nál többet. Egy 20 éves kétezres BMW szerintem legalább 10-14 körül fogyaszt de az 1.6 se nagyon lehet meg 8-9 literből.
kedves kérdező, biztos velem van a bajod.
Kérlek olvasd végig a válaszaimat:
Az egyik pali akart egy erős gyors első autót 1.6-ig, oda beajánlottam a BMW-t, és küldtem egy linket.
DE UTÁNA ALÁÍRTAM HOGY NEHOGY VEGYEN, MERT AZ NEKI TÚL DURVA..
És ajánlottam Golf 2-t.
És én le merem írni, hogy az én 1600 köbcentis BMW-m 7.2 litert fogyaszt vegyesben.
Aki nem hiszi el vegyen egy normális állapotút és próbálja ki..
Szóval mielőtt itt háborogsz légyszíves olvasd végig a válaszokat és gondolkodj.
Egyébként nem azért szólom le a francia autót mert az apám régi szobatársának az unokabátyjának tönkrement, hanem mert NEKEMIS VOLT.
10:00
Igen csak az 1.4 és 16 szelep.
Az én 7.2-t evő 1.6-osom 8 szelepes.
Erre is oda kéne figyelni..
A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:29
én is valahogy igy vagyok vele.
de én az olasz autokat szeressem...
most is van belölük 3 db, de volt, hogy 5 db volt a tulajdonomban. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!