Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek az alábbi...

Mi a véleményetek az alábbi jelenségekről itt a Gyakori kérdések közlekedés rovatában?

Figyelt kérdés

Néhány olyan fordulat, ami napi szinten megjelenik:

-Aki első autót akar, annak is legalább 2-3 hozzászóló BMW-t (jellemzően 18-20 évesek) vagy Audi-t ajánl, mert nekik is az van.

-Akiknek a fenti típusú autója van, annál a benzines 2000-es motorral szerelt gép se fogyaszt 7-nél többet városban (más típusból a hasonló motorral szerelt változat városban 10-et simán megeszik).

-Aki "átlag" használt autót akar venni az hülye. Miért nem vesz egy 10 éves, amúgy teljesen jó pl. Opel helyett 22 éves BMW-t mer az a királyság.

-A francia autó alapból sz*r, mert a szomszéd sógorának a kollégájának is folyton elromlik.. Nem sok olyan hozzászóló van, aki saját tapasztalatából okulva szidja a francia autókat.

-Sok első autós 17-20 éves eleve min. 100 Le-s, de inkább afeletti autóval rendelkezik. Aki tanácsot kér első autó ügyben azt leszólják, mert kinézett pl. egy 1.4-es 75 Le-s autót. Ilyet szerintük nem szabad venni, mert még első autónak, gyakorlásra is szinte életveszélyesen gyenge.

Nektek nem unalmas már a sok hülyítés?

2010. máj. 20. 20:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:39

Írj egy privát üzenetet mail v MSN címmel, szerintem lenne közös témánk...

2010. máj. 20. 21:56
 12/26 omadjoe ***** válasza:
nem tudsz kezdeni vele/velük semmit. én elsö autonak trabival kezdtem. de párhuzamossan több autot hajtottam. peugeot 205, skoda 120, zsigulik, Fiat Tipo, Audi 80, Suzuki swiftek, mitshubishi, daihatsu... ami éppen a családban, rokonságban fellelhetö volt.
2010. máj. 20. 22:12
 13/26 anonim ***** válasza:
Az az egyszerű magyarázat, hogy a fiatalok nem közlekedésre használják az autót, hanem arra hogy villogjanak vele a többiek és a lányok előtt. Utóbbi esetben "farokhosszabbító" funkciót tölt be. 40 évesen már az lesz a lényeg, hogy eljussanak A pontból B pontba. Arra pedig megfelel akár a "mi autónk "is.
2010. máj. 21. 03:10
 14/26 A kérdező kommentje:

tegnap 21:40 : Tééényleg, igazad van, a Simsont kifelejtettem..

tegnap 21:47 : Erről beszélek. Amikor én 11 éve letettem a jogsit és még nem volt autóm örültem, hogy egyáltalán van olyan autó amit vezethetek, amin gyakorolhatok. Nem voltak elvárásaim csak annyi, hogy guruljon.. A BMW-k szépek. Meg jók is. DE egyre inkább egy olyan réteg autója lesz a BMW, akik miatt én már nem "égetném" magam ilyen autóban (fuxoskigyúrtkopasznyócáltalánossal, stb.)

tegnap 22:12 : Én jogsi után anno Marutival kezdtem (megvan még az is :) ). Tanulni bőven jó volt.

ma 03:10 : Sajnos Neked is igazad van.. Észre vettem, hogy az emberi értékek mennyire a háttérbe szorultak az anyagi helyzettel szemben. Egyedül az a gáz, hogy valakit egyre inkább csak ezek alapján ítélnek meg. Mondjuk én ismerek olyat is akinek kegyetlenül jól megy, mégis egy öregebb tucatautóval jár.

2010. máj. 21. 07:45
 15/26 anonim ***** válasza:

Egyébként szerintem aki itt kérdezi hogy, "milyen autót vegyek szerintetek?", a fele nem is igazán akar autót venni csak unalomból beír valamilyen kérdést hogy menőzzön név és arc nélkül! Érdekes dolog szerintem hogy 18 évesen azt kérdezi hogy megéri e megvenni ezt-meg ezt a 180 LE-s szarráhajtott lepukkant 3-as Bmw-t amit be is linkel a hasznaltauto-n. Nekem az ilyenek mindig kamusnak tűnnek mert hol engedné meg egyik szülő is hogy a gyermeke egy 20 éves 180 Le-s lepukkant kocsival járjon amire ráadásul még luxusadót+hatalmas összegű köteletőt is kell fizetni!

Egyedül az olyanokat hiszem el amikor megkérdezi hogy Suzukit vagy Opel Corsát vegyek első autónak? mert ők legalább a konkrétumokra kérdeznek rá mint pl.: fogyasztás,fenttartási költségek...

A 7 literes fogyasztású BMW-sek meg egy picit bekaphatják ugyanis nekem a G Astrám 1.4 16V eszik 7-8 liter körül és gyári állapotban van... ja és a kocsi soha nem ment még 130-nál többet. Egy 20 éves kétezres BMW szerintem legalább 10-14 körül fogyaszt de az 1.6 se nagyon lehet meg 8-9 literből.

2010. máj. 21. 10:00
 16/26 anonim ***** válasza:
Sokan mondják, hogy az oldal tele van Opel b*zikkal, ha valaki azt ajánlja. De szerintem azért, mert megbízható autók. Nekem is C14SE F Astrám van.
2010. máj. 21. 12:31
 17/26 anonim ***** válasza:
48%

kedves kérdező, biztos velem van a bajod.

Kérlek olvasd végig a válaszaimat:

Az egyik pali akart egy erős gyors első autót 1.6-ig, oda beajánlottam a BMW-t, és küldtem egy linket.

DE UTÁNA ALÁÍRTAM HOGY NEHOGY VEGYEN, MERT AZ NEKI TÚL DURVA..

És ajánlottam Golf 2-t.

És én le merem írni, hogy az én 1600 köbcentis BMW-m 7.2 litert fogyaszt vegyesben.

Aki nem hiszi el vegyen egy normális állapotút és próbálja ki..

Szóval mielőtt itt háborogsz légyszíves olvasd végig a válaszokat és gondolkodj.

Egyébként nem azért szólom le a francia autót mert az apám régi szobatársának az unokabátyjának tönkrement, hanem mert NEKEMIS VOLT.

2010. máj. 21. 13:28
 18/26 anonim ***** válasza:

10:00

Igen csak az 1.4 és 16 szelep.

Az én 7.2-t evő 1.6-osom 8 szelepes.

Erre is oda kéne figyelni..

2010. máj. 21. 13:30
 19/26 anonim ***** válasza:
én nem is szeretem emiatt se a német se a japán autót,csak a francia:)
2010. máj. 21. 18:29
 20/26 omadjoe ***** válasza:

A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:29

én is valahogy igy vagyok vele.

de én az olasz autokat szeressem...

most is van belölük 3 db, de volt, hogy 5 db volt a tulajdonomban. :D

2010. máj. 21. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!