Benzines motornal mi a jobb a fogyasztásra ha 1600 porog a motor 3. ban (40km/h) vagy 4. ben 1400-1500 porog (40km/h), vagy 1900 porog 4. ben (50km/h)?
Én az utolsóra tippelnék.
1500-on csak szenvednek a benzinmotorok, semmi nyomatékuk nincs.
Általában 60-80 km/h között a legjobb a fogyasztás.
Ez tipusfüggő is. Amikor 96-os f astrám volt annál úgy éreztem nem szereti a pörgést 2-3000 között bőven elvolt magával.
Most egy 2007es swiftem van 3000től kezdi jól érezni magát, 4000-5000ig van igaán elemében. 4000 fordulaton tartva a legjobb a fogyasztás talán.
És csak úgy mellékesen ha huzamos ideig használod alacsony fordulaton az a leggyilkosabb dolog a motornak. A dugattyúban az erő nem a tengelyre megy át hanem a dugattyúfal kapja és ledarálja.
"de a fouton este hetig csak 30 as"
Biztos vagy ebben? Általában éjszaka szokott lenni környezet/zajvédelmi korlátozás.
Hát, én napszakfüggő sebességkorlátozást se láttam még.
Hol van ilyen?
Hát, akkor sok választásod nincsen.
Nappal 30-cal mész, este 50-nel.
Az utolsó volt az egyetlen értelmes válasz.
Körülményektől függ, mekkora fordulatszám kell. Gyorsításkor persze hogy nem kapcsolsz fel 1900-nál, de 2500-nál sem, viszont felesleges gurulás közben 3-4000 fordulaton pörgetni csak azért, mert " a benzines ótó szeresse a pögést...".
EGy kocsit 40-el mozgásban tartani kevesebb energiába kerül, mint működtetni a klímát, ha a motor nem rángat, nem erőlködik, kutyát nem érdekli hogy épp 1500-at forog vagy 1900-at, minél kevesebbet annál kevesebbet fogyaszt. Csak ilyenkor gyorsítani ne akarj. Ha meg kell indulni, kapcsolj vissza egyet vagy kettőt, és utána nyomd a gázt.
Kis fordulatszámon nagy gázzal kínozni nem szabad.
A csak a pörgetést mantrázó szakártók ezt felejtik el folyton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!