Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nehéz vezetni/vezetni...

Mennyire nehéz vezetni/vezetni tanulni?

Figyelt kérdés

Most nagy célom az, hogy ha lehet, jövő nyár végéig elvégezzek egy "vezetős" tanfolyamot + vizsgák (kresz, elsősegélyen vhogy átcsúszni + meg a forgalmi vizsga)

Mennyire nehéz ez?

Vezetni valamennyire tudok, mert vettem pár "órát" anyámmal, a végére egész jól ráéreztem a kocsira, csak hát ez nyilván nem kanyargásból, 40-ig gyorsulásból és lefékezésből áll (egyébként nagyon élveztem :D)

Szóval? Mit gondoltok erről?

2017. júl. 1. 20:13
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
emberfüggő az, hogy mennyire nehéz
2017. júl. 1. 20:22
 2/17 anonim ***** válasza:
93%

Mennyire nehéz megtanulni zongorázni?

Nekem botfülem van, életem végéig nem tudnám megtanulni a Szamárindulót helyesen eljátszani. A párom 6 éves kora óta zongorázik, felették a zenei-konziba, csak aztán más hivatást választott.

A lényeg: nincs egyetemleges válasz a kérdésedre.

Azért abból, hogy a lakosság mekkora részének - és milyen embereknek! - van jogsija, levonhatod a megfelelő következtetést.

2017. júl. 1. 20:36
 3/17 anonim ***** válasza:
83%
felvették
2017. júl. 1. 20:37
 4/17 anonim ***** válasza:
60%
Nehéz. Sokmindent kell megtanulni szinte egyszerre.
2017. júl. 1. 20:51
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Már leírták előttem, hogy erre nem lehet egyetemleges választ adni, de annyi még hozzá tennék, hogy ez az embertől függ. Mennyire fontos, mennyire vagy érett hozzá, mennyire szeretnéd. Nekem lehetőségem volt anno 16 évesen, de nem érdekelt, ezért nem is ment, mert nem akartam igazán,otthagytam a tanfolyamot. Aztán 33 évesen nagy álmom volt, hogy megcsináljam. És így már kikapcsolódás és kihívás volt, hogy újat tanulok. Elsőre mentem át mindenből.
2017. júl. 1. 21:06
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Kell úgymond érzés is hozzá, meg sok sok gyakorlás. Mikor tanulsz, és magyaráz az oktató, minden apró részletre oda kell figyelni, nemcsak a sikeres vizsga érdekében, hanem azért is, hogy majd később tényleg a megfelelő technikával vezesd az autót.
2017. júl. 1. 21:08
 7/17 anonim ***** válasza:
93%

A gyakorlat teszi a mestert. Azért amint lehet, csak gyakorold (akár csak 40-ig). Jól fog jönni a vizsgáknál, ahol nem kell parázni azon, mit, hogyan és mikor kell benyomni, kiengedni, kapcsolni. Csak a forgalomra kell koncentrálnod.

Az iskolában sem fogtok 140-nel száguldozni.

2017. júl. 1. 21:24
 8/17 anonim ***** válasza:
88%

Azt is fel kell fogni, hogy nem mindenki alkalmas rá. Ha tizedszerre átmész nagy nehezen a vizsgákon, az nem azt jelenti hogy alkalmas vagy, hanem azt hogy betanultad a dolgot, de a rutinodat egy váratlan helyzet szétbombázza és máris megvan a baj.

Azért van ennyi alkalmatlan holdkóros az utakon.

Őket simán kizökkenti egy rádudálás (azon puffognak), váratlan forgalmi helyzet (útlezárás/hóvihar?!), vagy az anyósülésen karattyoló utas.

Ha nem pénzben mérnék az ilyesmit, a vizsgázók fele se lenne alkalmas (szerencsére).

2017. júl. 1. 21:44
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy agysebészet!

Az elmélet 90%-ban csak logika és józan paraszti ésszel ki lehet találni. (Nem véletlen hogy csak általános iskolai végzettség a feltétel.)

A gyakorlati vezetés pedig csak gyakorlat kérdése. Kinek több, kinek kevesebb is elég a vizsgáig.

2017. júl. 1. 22:27
 10/17 anonim ***** válasza:
84%

Emberfüggő. Egyik haverommal 2015 elején egyszerre kezdtük el, nyugdíjas tempóban, amikor volt időnk, mentünk, azt csináltuk. Én fél év alatt végeztem vele, gyakorlati órákon sokat bénáztam, ez tény, de sikerült levizsgáznom elsőre, mindenből. Azóta folyamatosan vezetek, és mosolyogva gondolok vissza arra, milyen kis suta voltam. :)

Haverom velem ellentétben, +20 órával végzett, és 3x bukott meg. Mai napig fél a volán mögött valamilyen szinten, bizonytalan, és elég ügyetlenül kezeli a kuplungot, váltót.

Szóval teljesen ember-, és hozzáállás függő, de nem agysebészet, szóval nem kell félni tőle.

2017. júl. 1. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!