Dízel vagy Benzin jobb nekem?
Rohadni rohad az összes Mazda, én konkrétan nem láttam olyan első generációs 6-ost, ami ne lett volna lakatolva, de még a második generációnál is előfordul.
A dízel valóban nem a Mazda erőssége, de ha nem városban tötymörgésre használod, akkor nem olyan nagy a kockázat.
Ami beszarhat:
- részecskeszűrő (pucolása kb. 50e, cseréje ennek többszöröse)
- turbó (nem jellemző, de előfordul, drága)
- kettősrömegű lendkerék (nagyon drága)
Sok múlik az előző tulajon, igényes embertől kell venni.
"De ha jól tudom a dízel sokkal drágább szervizelés szinten..."
Igen, mindenki ezt szajkózza.
Igaz nem Mazda, de: Használt dízelt vettem. Már nem fiatal, rengeteg km ment bele nálam is. Egyesek szerint itt rég atomjaira kellett volna hullania. (CR-dízel, VTG-turbó, kettős tömegű, stb...) Ennek ellenére hosszú évek óta zokszó nélkül teszi a dolgát. Szervizre semmivel nem fizettem többet, mint ha ugyan ilyen típusú benzines autóm lenne. Ellenben az üzemanyagon már milliókat spóroltam meg, tehát az autó kvázi ingyen volt, mert többet visszahozott fogyasztásban mint ami az ára volt.
Bele lehet nyúlni a "tutiba" bőven dízelből is, nem arról van szó, hogy nem. Ezért még jobban meg kell nézni, hogy mit vesz az ember. De az amit itt híresztelnek nem igaz, hogy a használt dízeltől sikítva menekülni kell.
Legyek fillérvadász meg fillérba**ó, nekem pár millió amit a tankolásokon évek alatt megspóroltam már, nekem nem aprópénz, igenis számít.
A Totalcaron pont erről volt egy cikk.
Amúgy minek két számmal nagyobb kocsi, mint ami szükséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!