Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel vagy Benzin jobb nekem?

Dízel vagy Benzin jobb nekem?

Figyelt kérdés
Szóval most veszek kocsit és haverom azt mondta a 6-os Mazda az egész jó kocsi és azt nem tudom nekem benzinbe vagy dízelbe éri meg jobban. Hetente egyszer tuti megyek nagyobb útra ami olyan 380 km oda-vissza és a nagyobb táv az jobban fekszik a dízelnek. De ha jól tudom a dízel sokkal drágább szervizelés szinten pláne a Mazda. Esetleg vélemény ?

2017. jún. 30. 16:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
azért fillérvadászásnak nem nevezném azt ha valaki dízelt vesz. Büdös - én nem érzem a kocsimban a gázolaj szagát.Ellenben néha érezni előttem a benzineseknél is a büdöset mikor éppen valaki leforgatja a motort.Zajos - kívülről zajos,de a kocsi jól szigetel szóval nem érdekel,benzinest pályán jobban hallod (persze vannak kivételek) mert többet pörög a motor.Én mondjuk pont nem járok azokban a bizonyos nagy városokban ahol ki lennének tiltva,szóval nem is érdekel. Ellenben azonos teljesítménnyel és hasonló dinamikával rendelkező autót mint az én dízelem 3-4 literrel többet fogyasztana.Tökéletesen meg vagyok elégedve a turbódízellel.
2017. jún. 30. 18:17
 12/21 anonim ***** válasza:
Mazda dízel sokszorosan drágább fenntartani mint a benzinest. Én japánautóból mindenképp benzinest ajánlanék, ha mindenképp dízel kell egy tdi passatot olcsóbb fenntartani.
2017. jún. 30. 21:19
 13/21 crudy ***** válasza:
Egy millioert sedant mar lehet kapni. Nem szivesen terelnelek el a jaan vonalrol viszont a rohadas az az osszes (majdnem) japan markara sajnos jellemzo viszont abazoput lehet talalni rohadasmentes autot ami azert jo mert ha nalad kezd el rohadni akkor azt meg olcson lehet orvosolni. A szetrohadt autok kizarolag azert rohadtak azet mert a tulajt nem erdekeltek a lezdeti jelek. Ez olyan mint a motorolaj csere, ha spurkodsz rajta akkor tonkre megy a motor csak japannal erre is kell figy lni de ettol ne ijedj meg, mar markanal masra kell figyelni. Benzines toyota, honda, mazda mert miert ne, nagyon jo valasztas de mivel nem ertesz hozza gondoskodj rola h ne vegyel rosszat azaz vigyel a vasarlasra magaddal hozza ertot es lehetoleg vetel elott vizsgaltazsd at. Ez penz persze de megov teged iszonyat koltsegektol. Ha csak heti egyszer mesz 380at de amugy inkabb kis tav akkor nem olyan veszes a benzin. Egyebkent a jo dizel nem budos, igen hangosabb de kit erdekel? A szerviz viszont tenyleg huzos.
2017. jún. 30. 21:46
 14/21 anonim ***** válasza:
Én dízelpárti vagyok, és azt is akartam ajánlani, de a Mazdánál (meg az összes japán autónál) problémásak a dízelmotorok, a benzinesek viszont nagyon megbízhatóak. Szóval vagy benzines Mazdát vegyél, vagy valami német dízelt.
2017. júl. 1. 13:03
 15/21 anonim ***** válasza:
11-es vagyok,az írásomból biztos kiderült hogy dízel párti vagyok én is.Viszont a mazda dízeleit én is hallom hogy nem a legjobbak,no meg a rozsda is ellensége. TDI.... Számomra legalábbis :)))
2017. júl. 1. 21:45
 16/21 anonim ***** válasza:

Rohadni rohad az összes Mazda, én konkrétan nem láttam olyan első generációs 6-ost, ami ne lett volna lakatolva, de még a második generációnál is előfordul.

A dízel valóban nem a Mazda erőssége, de ha nem városban tötymörgésre használod, akkor nem olyan nagy a kockázat.

Ami beszarhat:

- részecskeszűrő (pucolása kb. 50e, cseréje ennek többszöröse)

- turbó (nem jellemző, de előfordul, drága)

- kettősrömegű lendkerék (nagyon drága)

Sok múlik az előző tulajon, igényes embertől kell venni.

2017. júl. 3. 15:15
 17/21 anonim ***** válasza:
#16 És az egész a befecskendező rendszer tönkremenésével kezdődik, ami nem felújítható Denso.
2017. júl. 3. 15:39
 18/21 anonim ***** válasza:
17: azért ahhoz nem kevés pech kell
2017. júl. 3. 16:15
 19/21 anonim ***** válasza:

"De ha jól tudom a dízel sokkal drágább szervizelés szinten..."

Igen, mindenki ezt szajkózza.

Igaz nem Mazda, de: Használt dízelt vettem. Már nem fiatal, rengeteg km ment bele nálam is. Egyesek szerint itt rég atomjaira kellett volna hullania. (CR-dízel, VTG-turbó, kettős tömegű, stb...) Ennek ellenére hosszú évek óta zokszó nélkül teszi a dolgát. Szervizre semmivel nem fizettem többet, mint ha ugyan ilyen típusú benzines autóm lenne. Ellenben az üzemanyagon már milliókat spóroltam meg, tehát az autó kvázi ingyen volt, mert többet visszahozott fogyasztásban mint ami az ára volt.

Bele lehet nyúlni a "tutiba" bőven dízelből is, nem arról van szó, hogy nem. Ezért még jobban meg kell nézni, hogy mit vesz az ember. De az amit itt híresztelnek nem igaz, hogy a használt dízeltől sikítva menekülni kell.

Legyek fillérvadász meg fillérba**ó, nekem pár millió amit a tankolásokon évek alatt megspóroltam már, nekem nem aprópénz, igenis számít.

2017. júl. 3. 20:07
 20/21 anonim ***** válasza:

A Totalcaron pont erről volt egy cikk.

Amúgy minek két számmal nagyobb kocsi, mint ami szükséges?

2017. júl. 3. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!