Fel szeretném tölteni az autómban a klímát, nem használtam még idén a klímát, tavaly télen vettem az autót, honnan lehet megállapítani hogy működni fog?
Vidd szervizbe, mert nem elég feltölteni, levegőszűrőt is kell cserélni, meg fertőtleníteni is, különben elég kellemetlen betegségeket szedhetsz össze. Ne sajnáld azt a pár ezer forintot erre.
A klímát pedig érdemes bekapcsolni télen is néha, hogy keringjen egy kicsit az olaj a rendszerben, ne öregedjenek el a gumicsövek, meg ilyesmi.
Sehonnét, vagy lyuk vagy fa!
Nekem is most töltötték fel, a szerelő nyomott bele némi UV festéket, hogy ha elszökne a gáz később lehessen ellenőrizni hol ment el. Úgy vettem az autót, hogy üres volt a rendszer, de a feltöltés óta jól működik, és ennek már két hete. Gondolom nem szivárog.
Nagyon egyszerűen MAGAD is le tudod ellenőrizni, hogy jó-e a klímád vagy sem! Felnyitod a motorháztetőt, megkeresed a nagy és kiskörön lévő klímaszelepet, letekered rólaa fekete védőkupakot és egy vékony tárggyal picit megnyomod, mintha a bidikli szelep belsejét nyomnád meg. Ha szisszen, akkor van venne gáz, ha nem jön semmi hang, akkor elment a gáz belőle.
Következő lépés: beindítod a motort, megnyomod az AC gombot és megfigyeled, hogy a klímakompresszor kuplungja behúzott-e? A klímakompresszort ugyebár az ékszíj hajtja, és a tengely végén van egy kis kuplung, ami a gomb megnyomására behúz. Ha nem húz be, akkor nincs meg a minimális 2Bar nyomás a klímarendszerben, tehát a gázmennyiség nem megfelelő. R134a gáz kell bele, de csak hitelesített szakember végezheti el a töltést. Kb 10.000 Ft egy töltés nyomáspróbával vidéken, nagyvárosban ennek a többszöröse is lehet akár.
A tömítettség miatt a klímát télen is be kell nyomni, hogy a gáz el ne szabaduljon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!