A C kategóriás jogsival vezethető robogók végsebességét miért 45 km/h-ban korlátozza a törvény?
Miért nem 50? Ez a 45-ös limit egyvalamire jó: hogy életveszély legyen városban közlekedni vele, mert folyamatosan előznek. Volt szerencsém olyan állathoz is, aki előzés után egy büntetőfékezést is kiosztott, mintha direkt mennék lassabban a megengedett tempónál.
Valami oka mégis biztosan van, hogy egy kevéssel 50 alatt húzták meg a segédmotoros kerékpár definícióját. De mi?
Robogó AM kategóriáival vezethető, az mellékes, hogy önállóan szerzed meg, vagy a B mellé ajándékba, de csak akkor robogózhatsz ha rajta van a jogsin az AM.
Egyébként nem jól tudod, segédmotoros kerékpárral csak 40 km/h a megengedett sebesség, ami valóban logikátlan lakott területen belül, de ha 50-el robogsz, nem szól érte senki.
A gépjárművek viszont sokszor nem 50-el, hanem 60 fölötti sebességgel mennek a városokban, tehát az 50-el robogózás sem old meg semmit
Szarráavult a törvényi része.
Át kellene variálni a 125-ös motorokat is hozzá, valahogy megoldani, hogy ne 50-es szarokon nyomorogjanak az emberek negyvennel a forgalomban. Úgy, hogy ne legyen durván drágább és tudjanak a 14 évesek is motorozni. Szóval marha nagy módosítás kéne, ez pedig majd lesz 50 év múlva...
Tied levan fojtva?
Alap dolog minden 50-es gépnél, hogy a fojtásokat ki kell venni belőlük, hogy menjen 70-80-al is, ahogy kell. Ettől még törvénytisztelő leszel.
Nem tudom, hogy fojtva van-e. Gagyi kínai robogó amúgy, de teljesen elégedett vagyok vele az eddigi 4000 km után. Azt leszámítva, hogy csak ezt a 45-ös tempót tudja.
Láttam pár videót a fojtás kiszedéséről más robogókon, és ezek alapján szét fogom szedni az enyémet, megnézni hogy van-e benne, és ha igen, kiszedem. Arra vagyok csak kíváncsi, hogy ezzel elronthatok-e valamit. Ez egy kétütemű robogó, és nem tudom, hogy a több levegő miatt mondjuk az olaj-benzin keverés arányát vagy hasonló dolgokat nem kell-e utánállítani. Mert tönkretenni nem szeretném.
A fojtásnak előnye is van: nem tudod szétpörgetni.
De mekkora káosz lesz itt ha bevezetik végre a segédmotoros rendszámot. A sok tízezer papírok nélküli, visszakövethetetlen, lopott szemét mind mehet a levesbe, a suttyók meg vissza a biciklire! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!