SZerintetek van benne részecskeszűrő?
Egy leonról van szó.
1.9 PD TDI 150 lóerő.
2004-es '1M' .
"A Seat Leon, az Altea és az Altea XL autók 1.9-es PD TDI motorral szerelt modelljéhez rendelhető DPF, azonban csak DSG váltóval együtt. A DPF felára ebben az esetben kb. 132.000 Ft, de itt a DSG váltó miatt pluszköltséggel is kell számolni. Az új modellek és a nagyobb motorú autók a Seatnál is már CR TDI motorral szereltek, tehát itt is egyre több autó lesz kapható már szériában DPF-fel."
Szóval ennyiből nem lehet megállapítani, hogy van benn vagy nincs, mert itt még nem fixen szerelték be, csak rendelhető volt.
2004-as autóban még nem volt kötelező, csak opcionálisan rendelhető a filter. Ezért talán nagyobb rá az esély, hogy nincs benne. De 100%-osan nem lehet megmondani, ahog yelőttem is írták.
Ha alánézel, nem látszok a "hurkatöltő" a kipufogón, amibe kábelek is csatlakoznak?
Manuál kézi váltós ,2. tulaj ,én venném csak 200 km-re van...Ismertem ezt az autót mert egy helybéli fanatikus srácé volt,aki gyári állapotba tartotta mindig időt nem sajnálva azért gondoltam,hogy ez érdekes lehet.
De nem akarok részecskeszűrőset,mert sokat lenne városban is használva.
1. generációs 1.9pd-ben nem volt DPF (EURO3!!!!)
Bár ha sokat városozol miért pont dízelt veszel?
Mert napi 90-130 km-t teszek meg,és jobb az 5-6 liter mint a 9 :)
~30-37% megtakarítás.Ezt úgytervezem,hogy a különbözetet félreteszem ,ha beüt velekapcsolatban a krakk,egy 2-300e forintig.Annyi talán a szerencsém,hogy tavaly volt kuplungozva vele együtt kettőstömegű csere,új pd elemek,friss vezérlés (23e km van benne).
Ezért 1.3m...,pedig úgy kb 1.1 max 1.2 -be akartam leont,de ennyit megér,ismert történet stb...
De úgyvoltam,hogy 1.5-be kezdtem nézni .Ez 1.3 ,átiratom és alapból kb 2-300at félreteszek addig is,ha 1-2 éven belül nem jön semmi,akkor a fogyasztáskülönbözet miatt, utána ha 300-at is kell kivágnom ,akkor is ingyen volt,ha meg nem akkor meg visszahozta magát.
1 észrevétel, vagy nem 200e van az autóban vagy nem tudom mit csináltak vele, hogy ilyen hamar pd elemet kell benne cserélni.
Nekem hasonló autóm van (konkrétan ugyan ez csak vw jellel) de a pd elem garnitúrának főleg a 150lovason bően el kell futnia 500e km-t. A kuplung kettőstömeg az hihető, mert azt szereti enni a 150lovas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!