Részecskeszűrő kiiktatását esetleg meglétét szokták ellenőrizni műszakin?
Értem ezalatt, hogy ha ránéznek és látják a dolgot, onnantól nem is foglalkoznak azzal, hogy működik-e?
Lehet, hogy csak egy átmenő cső van benne,de kiírták az egészet az kompjúterből.
nem akarlak kioktatni, inkább csak jelezném, hogy a műszaki vizsgán nagyon jól tudják a létező összes turpisságot, meg ami még nincs is...
belépőként mindjárt gázelemzés...na ott kiderül, miben sántikál a versenyző...
ez volt a hivatalos szöveg. ha " okosba" csinálod, ott rosszabbul látnak...meg a kompjúter is biceg...
Jobb helyeken, mivel néznek emissziós értéket ott rögtön kibukik és át se engedik. A DPF nem olyan dolog, mint az EGR, hogy ha jó állapotú a motor akkor még tudja tartani anélkül is a határértéket. DPF nélkül esélytelen. Mellesleg az EGR kiiktatását, szoftverbe belenyúlást látni fogják úgy is, tehát azt se engedik át hiába teljesíti a határértéket.
Rosszabb helyeken leszarják és átmegy, vagy haveri alapon átmegy, vagy nyújtod a húszezrest és átmegy.
A DPF valamikor 2006-2007 környékén jött be. Az akkori új autóknak az Euro4 normát kellett hoznia. Vannak olyan dízelek, amik DPF nélkül is lazán hozzák az Euro4-et.
Pl nekem egy dízel H Astrám van, ami még 2005-ös gyárilag DPF nélküli. Euro4-es (10-es környezetvédelmi osztállyal a forgalmiban). A 2007-es ugyan ilyen autó, ugyan ezzel a motorral, szintén Euro4-es, 10-es osztály, csak benne van a DPF. Ezért előszeretettel iktatják ki, mert kvázi nem oszt, nem szoroz.
Amíg a "füstölés" határértéken belül van és szoftveresen is rendesen ki van iktatva, azaz nem jelez hibalámpa a műszerfalon, addig nem szoktak vele foglalkozni. Legalábbis így tudom a márkatársaktól.
Akkor van gond, ha már Euro5-ös, vagy Euro6-os a motor. Na, azt valóban nem fogja hozni DPF nélkül.
Úgy ahogy írva lett feljebb.
-leszarják
-haver csinálja
-megy a zsebbe a csúszópénz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!