Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Reális áron dolgozott az...

Reális áron dolgozott az autószerelő?

Figyelt kérdés

A következő dolgokat cserélte:

- olajszűrő (én vittem az alkatrészt)

- pollenszűrő (én vittem az alkatrészt)

- légszűrő (én vittem az alkatrészt)

- vezérműszíj szett (görgők + szíj) (én vittem az alkatrészt)

- vízpumpa (én vittem az alkatrészt)

- ékszíj (szerelő biztosíotta az alkatrészt)

- motorolaj (szerelő biztosította az olajat)

Az ékszíj, mint alkatrész, a szerelő állítása szerint 5ezer forint. A motorolaj árát egyelőre nem ismerem, de gondolom nem több 10-12ezer forintnál.

A szerelő 68-ezer forintot számolt fel, számla nélkül. Ha számlát kérek, az áfát nekem kell állnom...

Összegezve a dolgot, ez az ár elvileg tartalmazza a motorolajat, az ékszíjat és az összes művelet munkadíját. Legrosszabb esetben is csak a munkadíj volt 50ezer forint ezekszerint. Ez normális? Ráadásul számla nélkül! Tudom, hogy magasabb a munkadíj, ha én viszem az alkatrészt, de ne vicceljünk már.. Várom a véleményeket, apasztalatokat :) Köszönöm.

2017. jún. 11. 10:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Pontosan, a szerelők 40%-ot visszakapnak a UNIX, Bárdi forgalmazótól, tehát érdemes elgondolkodni, hogy a szerelőnek hogy éri meg jobban. Sokkal többet keres aaz alkatrész beszerzésén, mint maga a beépítésen, mert ott még macera van vele, idő megy el ...stb. Ha viszont pl. egy 60 ezers alkatrészen nyer 24 ezret tisztán, az neki jobban megéri, mintha te hozod az alkatrészt és nem nyer vele semmit. Nem is szeretik és nem is fogadják el többnyire a hozott alkatrészt.

Motorolajból is ki tudja milyen szerzett be, van olyan amiből az 5L 20.000 Ft. Szerintem is "sajnos" ez a reális ár, amit mondott.

Nem a munkadíjuk drága, hanem a keresetünk kevés!!!

2017. jún. 12. 10:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Reális. Jelzem, Németországban egy sima olajcsere 120€.
2017. jún. 12. 11:33
 13/14 anonim ***** válasza:

"Jelzem, Németországban egy sima olajcsere 120€."

Az úgy rendben is van, de gondolom Németországban nem a magyar minimálbérnek megfelelő a jövedelmed.

2017. jún. 12. 13:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Valóban nem, utsó, de egy autószerelőt sehol sem érdekel, hogy mennyi a kuncsaft jövedelme. Mint ahogy egy kiló kenyér se fogja megkérdezni, hogy mennyit keresel...
2017. jún. 13. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!