Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » OPEL Astra H 1.9CDTI motorja...

OPEL Astra H 1.9CDTI motorja hol van testelve?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy generátor problémával küszködök, 13.7V jut el az akkumulátorig járó motorral, de a generátor csatlakozójánál és a motor között 14.3V van. Multiméterrel kimértem, hogy az akku negatív saruja és a motor között 0.5V mérhető, tehát a test valahol nem megfelelő.

Hol lehet a motor letestelve? Esetleg van robbantott ábra / fotó róla, hogy könyebben megtaláljam? Köszönöm!

2017. jún. 7. 07:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha nem találod , próba képp tegyél egyet fel. Az akku

negativ sarkától a motor valamelyik csavarjához és meg van oldva.

2017. jún. 7. 08:02
 2/3 A kérdező kommentje:
Láttam, hogy lehet venni testkábelt autóhoz (16mm2 réz lapított árnyékoló kábel), ez egészen biztosan megoldaná a problémát, de szeretném mindenképp ellenőrizni a csatlakozót is. Csak nem tudom hol keressem... Egyesek szerint az önindítónál lesz, mások szerint több helyen is le van testelve, még ilyen árnyékoló kábellel is. Erre lenne szükségem!
2017. jún. 7. 08:18
 3/3 A kérdező kommentje:

Probléma megoldva, leírom az utánam olvasóknak is, hátha segítségül szolgál majd:

Az akkumulátort, illetve akkotálcát eltávolítva lesz 3 testelési pont, amiből az egyik közvetlenül az akkumulátorhoz csatlakozik egy jó vaskos kábellel. Ezt a kábelt kell lánggal megmelegíteni és forrasztó cint kell jól belefolyatni, majd várni míg jól elterül benne. A biztonság kedvéért azért én egy plusz testelést is adtam a motornak: az akkuval összekötöttem a motor egyik csavarozási pontját egy vastag hegesztőkábellel, majd kötegelővel megfelelően rögzítettem és láss csodát, a töltés visszajött 14.3V-ra fedélzeti komputer szerint és multiméter szerint is!

2017. jún. 12. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!