Autósként lehúzódsz ha látod mögötted a motorost?
Lehúzódok, persze, a többség normális, meg is köszöni.
Persze van amelyik a temetőbe siet 250-el az országúton, ott kifejezetten előnyös, ha gyorsan eltakarodik, és nem az én kocsimra kenődik fel.... járkálhatnék rendőrségre bíróságra.
Nem értem az összefüggést. Ha van 2 gyerek a kocsiban, akkor nem működik a kormány? Ha nem lenne ott a 2 gyerek, akkor bemennél az árokba hogy elférjen kényelmesen a motoros?
Én csinálok egy kis helyet, hadd menjen. Nem kifejezetten azért hogy jobban elférjen, inkább az hogy ebből látja hogy észrevettem, mehet nyugodtan mert nem fogok elé kacsázni.
A 3#-as valami önkéntes rendőr lehet. :-)
Lehúzódok, mert gyorsabb nálam, jobbra tartás van, nem vagyok felezővonal lovagló.
Ha 170-nel megyek, akkor is kihúzok a külső sávba, ha gyorsabb autó van mögöttem.
Persze, hogy elengedem, nem fogom feltartani és veszélyeztetni a forgalmat, se a saját autómat, meg más életét se azzal, hogy szarakodok egy motorossal és ő úgy is le fog előzni legfeljebb még veszélyesebben. Adok neki helyet aztán menjen, viszlát.
Az se normális aki direkt elkezdi csesztetni őket... Majd addig szórakozik az ilyen is amíg a kocsija össze nem törik miatta.
Én igen, ha ezzel tudom segíteni az előzését. De nem csak motornak, autónak is, ha látom, hogy előzni akar. Sokkal jobban kilát, nem áthúzódnia a másik sávba.
Nem arról van itt szó, hogy kinek mihez van joga. Soha nem lehet tudni, hogy ki, hova siet, és egyébként sem az én dolgom a szabályok betartatása. Nekem egy pár mm mozdulat a kormányon, neki meg perceket jelenthet útidőben.
Sajnos én is sok embernél látom, hogy fogalmuk sincs, hogy mi történik körülöttük az úton, vagy szándékosan akadályozzák azt, aki meg szeretné előzni őket.
Nekem egyébként jó tapasztalataim vannak a motorosokkal. Az autós társaimmal sokkal többet mérgelődök, igaz ők is vannak többségben az úton. Mióta megjött a jó idő, egész úton az 50-80-nal tötymörgő mazsolákat kell kerülgetni az úton. A rekorder egy új Vitarás volt, aki az autóúton kb. 40-nel kísérte az útellenőrző autót. Igaz, a két sáv miatt legalább nem tartott fel senkit, de nem értettem, hogy miért jó neki a 110 helyett annyival menni. Gyanítom, hogy fogalma sem volt, hogy hol van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!