Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikortól áll meg egy autó...

Mikortól áll meg egy autó értékcsökkenése (kb hány éves korában) és mikortól indul felfelé?

Figyelt kérdés
Van a családba egy Fiat Tipo 1994es de szinte gyári állapotba nagyon megvigyázott rohadásmentes autó. Ahogy nézegettem max 200eFt ért lehet eladni de kár lenne ennyiért mert kb olyan állapotban van,mint egy 5 éves autó. Viszont idejétmúlt,fapados azért modernebb autóval szeretnék járni. Tárolgatni se tudom csak kint ha lesz újabb, ott meg nagyon elkezdene amortizálódni.Ti mit tennétek vele a helyembe?
2017. jún. 5. 12:46
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát az a 23 éves Tipo még nagyon nem a muzeális oldtimer kategória hiába van jó állapotban!

"Viszont idejétmúlt,fapados azért modernebb autóval szeretnék járni."

Más is pontosan így van ezzel, ezért nem fognak érte többet adni.

Várjál vele egy, de inkább két évtizedet még és akkor már lehet, hogy ritkaságnak fog számítani!

Nálunk a családban egy 1978-as Lada van. Első tulajos, nincs benne 70.000km és nem egy rozsdakupac, végig garázsban volt tartva. Nem hiszem, hogy 200-300-nál többért el lehetne adni.

Igen, mielőtt bárki rohanna belinkelni a hasznaltauto.hu-n tisztában vagyok vele, hogy árulnak milliókért is Ladát. Csakhogy az átlagembernek nem ér ennyit. Hirdetgetni lehet évekig, míg egy fanatikus gyűjtő lát benne fantáziát. Csakhogy az ilyen gyűjtő ritka mint a fehér holló, nem akad minden utcában egy.

2017. jún. 5. 12:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"Hirdetgetni lehet évekig, míg egy fanatikus gyűjtő lát benne fantáziát. Csakhogy az ilyen gyűjtő ritka mint a fehér holló, nem akad minden utcában egy."

Ezért jó az internet, ha felteszed, akkor az ország másik feléből is megtalálnak.

A lényeg, hogy vannak olyan autók is, amiknek nem fog felmenni az áruk, nem mindegyik lehet olyan, mint a Mercik, BMW-k, vagy éppen a Golfok. A Tipónak szerintem évek múlva is max 200-300 ezret fog felmenni az ára, nem érdemes tartogatni. Hirdesd meg 300 ezerért, aztán ha nincs jelentkező, akkor mindig engedj fokozatosan az árból.

2017. jún. 5. 13:09
 3/8 anonim ***** válasza:

"Ezért jó az internet, ha felteszed, akkor az ország másik feléből is megtalálnak."

Tedd a szíved a kezedre és mondd meg, hogy te hány ilyen gyűjtőt ismersz? Vagy hány olyan gyűjtőről hallottál, akinek az a hobbija, hogy vesz egy nagy telepet és ott tart 20-30-100db 30-40 éves kommersz autót, tehát nem is valami ritka sportautót és ezeket restaurálja, vagy csak a fenntartásukra fizet évente sok milliót?

Mert én nem tudok ilyenről. De lehet hogy csak azért mert rossz körökben mozgok és az én környezetemben mindenki fizetésből él. Valami Mészáros Lőrinc vagy hasonló emberről el tudom képzelni, hogy ennyire unatkozik és nem tudja hova tenni a pénzét. De ők pedig nem hiszem, hoyg százszer számra hemzsegnének ebben az országban.

2017. jún. 5. 13:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez nem csak életkortól függ, hanem típustól is. Legtöbből nem lesz kultuszautó, a Tipo pont nem ilyen ráadásul. Ez ugyanannyit fog érni sok év múlva is. Inkább azt válogasd ki, hogy olyannak add el aki törődik is a kocsival ha ennyire jó állapotban van és nem krumplit akar vele hordani. Persze ezt is nehéz lesz.
2017. jún. 5. 13:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Őszintén? Többet is ismerek, de ha olvasol totalcart, meg ilyeneket, kiderül, hogy többszáz, akár több ezer ilyen ember is van. Nem 30-40 autót tartanak, de gyűjtik a veteránokat.
2017. jún. 5. 14:16
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy Tipoért nem fognak többet adni, nem olyan, mint egy E30, vagy egy 1-2-es Golf.

A Golf 3 nemsokára eléri azt a kort, hogy a legtöbb elrohad, és kevés szép állapotú marad meg. Azoknak majd szép lassan felmegy az áruk. A 4-es Golf pedig kezdi átvenni a 3-mas szerepét, és most az lesz népszerű a fiatalok körében.

2017. jún. 5. 15:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Semmikor. Folyamatosan csökken, évről évre. 10 év körül talán kicsit megáll a csökkenés, de akkor is csökken, még ha keveset is.
2017. jún. 5. 17:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Persze ez márkától és típustól is függ erősen, hogy mennyit csökken, vagy mennyire értéktartó.
2017. jún. 5. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!