Az amerikaiak igényesebbek autók terén, mint az európaiak többsége?
Az USA-ban volt egy rövid kiküldetésem,bár az idő kevés volt megismerni az országot.
Ami nekem szemet szúrt,hogy az emberek, mint igényesebbek lennének az autókkal kapcsolatban, mint Európában.
Nem tudom ki,hogy van vele, de számomra a kompakt autók (Astra,Golf...stb), a formája nagyon nem tetszik.Nincs autó formája.
Meg amúgy is,olyan kicsikék.
Nekem leginkább a méretesebb (európaiak számára méretes) "limuzinok" tetszenek, olyan 4,7-4,8-5 méter körül.Meg, persze a Suvok.
Nézzünk meg mondjuk egy európai képviselőt,5-ös, akár 7-es sorozatú BMW-t.
Sugárzik róla az elegancia, finom vonalai vannak, de egyben robosztus erőt sugárzó is.
Az USA-ban pedig a legtöbb autó vagy ilyen, vagy SUV.
Szerintem ezt így nem lehet összehasonlítani.
Ott eleve más az úthálózat, mások a közlekedési szokások. Az üzemanyagárakról ne is beszéljünk... na meg a fizetésekről, munkalehetőségekről! Itthon sem csak saját szopatásból hobbiból ül a nép a dugókban a 20 éves Swftekben és számolgatja hogy a hónapban tankolhat-e még 2000-ért vagy már nem...
"Nem tudom ki,hogy van vele, de számomra a kompakt autók (Astra,Golf...stb), a formája nagyon nem tetszik.Nincs autó formája."
Én úgy vagyok vele, hogy pont ezek az 5 ajtós kocsik tetszenek. Amik már nem egy városi mini kisautók, de nem is nagy bálna szedánok.
Amúgy egy 5 ajtós Astra alig 40 centivel marad el az általad ideálisnak vélt 4,7 métertől. A kombi pedig már meg is haladja.
De ha neked a nagy böszme limuzinok, suvok tetszenek, akkor birtokolj olyat, senki nem tiltja meg! :)
Én azt vettem észre, hogy az amerikaiaknál a méret a lényeg...nagy autó hatalmas motorral. Az európaiak pedig arra törekednek, hogy ugyan azt a teljesítményt kisebb autóval, illetve kompakt motorral érjék el.
Namostmár ha neked a méret jelenti az igényességet akkor igen...igényesebbek. Én személy szerint jobban szeretem az úgymond "kicsi de bácsi" autókat.
"...a formája nagyon nem tetszik."
Tehát a kompakt autókat vezető emberek igénytelenek, mert Neked nem tetszenek az ilyen autók. Aha.
"Nincs autó formája."
De, autó formája van. 4 kerekű fémdoboz, mint bármelyik másik. Csak az amerikai filmek belédnevelték, hogy ami nem 5 méteres limuzin, az nem is autó.
Amúgy az amerikai autókról minden elmondható, csak az nem hogy igényesek. Általánosságban hitvány összeszerelési minőség, indokolatlanul magas fogyasztás és kibocsájtás jellemzi őket.
Látszik, hogy te a felesleges hivalkodást és a rongyrázást tartod "igényesnek", a praktikusságot, hatékonyságot meg lenézed.
A SUV is ferdehátú, de a magasabb hasmagassággal, nagy kerekekkel valahogyan jól néz ki.
A limuzin forma meg nem garancia a jó kinézetre.
Biztos látott már mindenki Thaliákat.
Ilyen kis méretnél, rövid tengelytávnál olyan esetlen formát kölcsönöz az autóknak a szedán forma, csak a nagyobbaknak áll jól.
Például a kérdésben szereplő 5-ös sorozatú BMW egy teljesen arányos, elegáns autó.
De, mondhatnám még a Renault Talismant, Opel Insigniát is.Utóbbiból az új modell különösen jól sikerült.Ezek az autók is olyan arányosak, jó rájuk nézni.
Igényesek?
Nagy dögök az autóik, de a technika bennük mai napig elmaradott. Nagy dög motorok szar hatásfokkal, belső anyaghasználat kiritikán aluli, ergonómia 0. Az amerikaiak az európai autókra (VW a dízelbotrány előtt, BMW, Audi, Mercedes) ugyanúgy felnéznek, mint itt Európában ezekre az autókra, sőt. Egy VW Passat például kimondottan komoly, minőségi autónak számít Amerikában is, a sok f0s SUV mellett.
Kompakt autó nem igazán van az USA-ban és csapott hátú se igazán.
Az amerikai autók nem olyan igényesek, bár a japánok amerikai modelljei egész jók belül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!