Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet jobb fékezést...

Hogyan lehet jobb fékezést elérni? Versenyfékekkel? Mennyibe kerülnek?

Figyelt kérdés

Van egy régi autóm (de jó állapotban), de valahogy borzalmas a fékezés vele, nincs abs, 1-2 beblokkol, és a tvben is mindig úgy mondják hogy "raktunk rá versenyfékeket hogy azért meg lehessen állni velük).

Ha én is valami komolyabb fékeket tennék rá, akkor hamarabb megállna blokkolás nélkül akár? Vagy hogy működik ez... És amúgy ilyen versenyfék mennyibe kerül?

2017. jún. 3. 18:09
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha blokkolás a probléma, akkor hiába raksz rá erősebb féket. Inkább jobb gumit vegyél rá.

Blokkolásról akkor beszélünk, ha a fékezőerő nagyobb, mint a gumira ható tapadási erő, így nem tud gördülni a kerék, és elkezd csúszni.

Utólagos ABS beszerelés az gondolom horribilis összegekért lehetséges csak.

Tanulj meg inkább pumpálva fékezni.

2017. jún. 3. 18:27
 2/10 anonim ***** válasza:
Fékrendszer nem levegős ? Nézesd át , ha kell szabályozd fel a tárcsákat vagy cseréld a betétekkel együtt .
2017. jún. 3. 18:31
 3/10 A kérdező kommentje:
általában előrelátóan fékezek nem ott helyben stb, de ha hirtelen kell fékezni, akkor lehetetlen megállni szinte, mert ha nem is taposom le a féket, már blokkol, én nem tudom, hogy ez így jólvan-e, és pumpálva fékezni se olyan értelmes mert akkor meg ugyan úgy nem fogsz megállni, ez akkor jött jól mikor előzésnél valaki kikanyarodott elém, blokkolt a kerék, de csak arra az időre engedtem fel a féket hogy bemenjek a sávba mert blokkolva nem lehetett kormányozni ...
2017. jún. 3. 18:36
 4/10 anonim ***** válasza:
versenyfékek közúton nem működnének jól mert nem tudnád megfelelő hőmérsékleten kezelni. Nagyon mélyeket kellene fékezned hogy ne legyenek hidegek, de még ha sikerülne is, akkor meg a menetszél nem hűtené vissza, ha csak nem 200-zal repesztesz közúton.
2017. jún. 3. 18:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Utcán többet érsz a helyes fékezési technikával, mint egy "sportfékkel".
2017. jún. 3. 18:43
 6/10 anonim ***** válasza:

"pumpálva fékezni se olyan értelmes mert akkor meg ugyan úgy nem fogsz megállni"

Pedig az abs is ugyanazt csinálja, csak gyorsabban.

Ha nem tudsz megállni abs nélkül, akkor add le a bontóba a roncsodat és ne veszélyeztess másokat. Köszi.

2017. jún. 3. 18:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Milyen autó?

Elsősorban elég lenne normális gumikat venni, fékbetéteket és esetleg tárcsákat is kicserélni (gyárira).

2017. jún. 3. 19:53
 8/10 A kérdező kommentje:
utolsó előtti: szerintem 1000x jobban tudok vezetni mint te valaha is tudni fogsz... nem mellesleg kamionsofőr vagyok szóval te inkább ne ugass ilyen hülyeségeket gyökér, de ne aggódj előtted majd tuti nem fogok fékezni :)
2017. jún. 3. 20:16
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"szerintem 1000x jobban tudok vezetni mint te valaha is tudni fogsz"

Pff, én meg 1000x okosabb vagyok, mint te valaha is leszel, sőt a farkam is nagyobb!!!

Ez komoly, hogy ilyen éretlen embernek engedik, hogy kamiont vezessen? Ez elég szomorú...

2017. jún. 4. 05:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én bátyám erősebb, ha már az óvodás színvonalnál járunk!

"Ha én is valami komolyabb fékeket tennék rá, akkor hamarabb megállna blokkolás nélkül akár?"

"nem mellesleg kamionsofőr vagyok"

Fura ami írsz, én mindig azt hittem, hogy a kamionsofőrök egy icipicivel több műszaki ismerettel rendelkeznek mint az úrvezetők, de úgy tűnik tévedtem! :(

Tehát ha a mostani fékekkel is blokkol a kerék akkor a jobb hatásfokú fékekkel nem fog, vagy mire gondoltál?

2017. jún. 4. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!