Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogó gyújtótekercse hány...

Robogó gyújtótekercse hány voltos feszültséget indukál?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy egy 12 voltos gyújtás egy MBK Ovetto 50 robogón (Yamaha), hány voltos feszültséget kell mérnem a gyújtótekercsből a CDI-be menő vezetéken? Illetve hány volt megy a gyújtótrafóra a CDI-ből?

Előre is köszönöm a válaszokat :)

2017. jún. 3. 17:56
 1/7 anonim ***** válasza:

A gejesztőtekercs az alaplapról a cdi felé több száz voltot ad le a tirisztoros gyútókörnek.

Tehát ha ott valami kevés feszültséget mérsz, akkor az nem jó.

Igazából nem könnyű mérni, mert a multiméterek ugye az 50Hz váltót kedvelik jobban.

Nézzél rajta ellenállást is, pontosan a mina blokknál nem emlékszem mennyi szokott lenni, meg amúgy sem egyformák a tekercsek sem teljesen, de úgy 600-800 ohm az nem szakadt, persze menetrárlat is lehet.

A cdi kimenetét még nehezebb mérni, viszont a nagyfesz trafót ki tudod próbálni, ha 12 voltos akkuról meghajtod egy durva reszelőn vagy ráspolyon húzogatott vezetékvéggel, szikráznia kell.

Egyébként ami gyakori hiba, az alaplapi gerjesztőtekercs szakadása és a cdi hibája.

Ha a nagyfesz trafó adja az ívet, gerjesztő nem szakadt az alaplapon, ezeket ki tudod zárni, akkor a cdi lesz rossz.

2017. jún. 4. 17:47
 2/7 A kérdező kommentje:
A gyújtóttrafója zárlatos volt, ezért kicseréltem. A gerjesztőtekercsnél azt hiszem 820 ohm-os ellenállást mértem, ami ugye jó. Ha a gyújtókábelen nincs pipa, akkor egy testponttal nagyon kicsit, de szikrázik. Viszont egy Skoda 105 gyújtótekercsével megy a robogó. Ezért vagyok tanácstalan hogy a gerjesztőtekercs, vagy a CDI a rossz.
2017. jún. 4. 22:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem értem. Azt írod hogy a skoda gyújtótrafójával megy. Akkor egyértelműen a gyújtótrafó volt rossz.

Ha a cdi vagy a gerjesztés rossz lenne, nem menne a skodáéval sem :-)

2017. jún. 5. 12:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem én sem, hogy akkor az új trafóval is miért nincs szikra? Az eredetivel nincs, az újjal sincs, csak a Skodáéval. Kezdek nagyon tanácstalan lenni.
2017. jún. 6. 17:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Jaj értem, van egy ugyanolyan, amivel nem oké.

Az hogy a cdi az úgy működik hogy a gerjesztő tekercs tölt egy kondit, amit a tirisztor kisüt a nagyfesz trafó primerén. Ha a tirisztor zárlatos lesz nem működik sehogy sem, legfeljebb ha a kondi veszít a kapacitásából.

Egy másik cdi-vel kiderülne.

2017. jún. 7. 16:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor szerintem kicserélem a CDI-t is. Jobbat nem tudok már.
2017. jún. 7. 20:11
 7/7 A kérdező kommentje:
És nagyon szépen köszönöm a segítséget :) Megy a zöld
2017. jún. 7. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!