Félre tankoltam, kb5liter gázolajra ra nyomtam 6liter benzint de utana teli nyomtam az 50literes tankot gázolajjal. Kb mar 15km meegtettem Renault Thaliarol lenne szó 1.4es turbódízel. Lehet valami baja kesobb?
Figyelt kérdés
2017. jún. 2. 20:29
1/8 anonim válasza:
Régebbi dízelekbe szokás volt két-három havonta tisztításképp kb. ilyen arányban benzint tenni, nem hallottam, hogy bajuk lenne ennyitől. Persze azok még nem ilyen érzékeny turbodízelek voltak.
2/8 anonim válasza:
En eleve nem ertem hogy tudsz gazolajosba benzint tankolni, nalam a toltopisztoly bele se megy :D
3/8 anonim válasza:
Ez még nem vészes , menj pár kört és fokozatosan tankold fel 2-3 literenként így is hígul .
4/8 anonim válasza:
#2 belemegy. A benzines pisztoly és töltőnyílás a vékonyabb. Benzinesbe nem megy bele a gázolaj pisztoly, de fordítva bármikor.
6/8 anonim válasza:
Fokozatosan tankolj bele, ahogy fogy.
7/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat!
2017. jún. 2. 21:49
8/8 totesq válasza:
Ne szarj be, semmi baja nem lesz. Nem kell tankolgatnod sem csak majd ha kifogy. Télen pont a rosszabb (dermedőbb) gázolajba nem árt ha max 5% arányban nyomsz bele. Ennél a típusnál inkább a szűrőre figyelj és ne hanyagold el a cserét mert ellenkező esetben drága lesz a nagynyomású felújítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!