Extrém túlnyomás, vagy anyaghiba?
Adott 1 Seat Leon 1.8T.
Mentem,hajtottam kicsit (pályáról jöttem le,de még egyszer meghajtottam még úgy utoljára a 70-es meg 30-as zónák előtt :(
Kb 3000-3500-on 110-nél tartottam ,egyszer csak robbanás hang,mint ha magasnyomású mosó,oldalt felcsap a víz...
Elrobbant 1 vízcső...
És nem tudom megmondani,hogy anyaghiba,vagy túlnyomás.
Mert nem mind amit lelökött...A bilincstől felelé az rajtamaradt a nyakon,elrepedt és mint ami el lett tépve...
Honnan a jóistenből tudjam hogy keletkezett-e túlnyomás?
-De azt is bírnia kéne..
Akkor szoktak elpattanni a gumicsövek ha olajjal érintkeznek,amikor hengerfejes volt az autóm sorba durrantak ki a csövek
Hengerfejes nem lehet,az echte 10e km-es felujított darab.
Rájöttem a bajra ,valaki vagy kitolt velem,vagy nem tudom...
A bilincs mintha lemezvágóval lenne vágva,mert 1 csíkban kiállt...,az ujjamat is elvágta,de itt a vízcsőbe is belevolt állva...
valszeg beleállt,és repedt...
Az a baj,hogy ezt nem tudom hogy lehetett,mert nem én raktam fel...
Gondolkodtam,hogy miért lenne túlnyomás,és miért a merevített erősebb cső durrant volna el,a bemenő ágon?
Hiszen az egész motor még bejáratós korszakán van csak túl...,hisz 40 ezer nincs ebben a motorban,úgy raktuk össze.
Vízpumpa se lehet,nem is tolhatott már ellentét nyomást.
Hengerfej az turbó miatt lett felujítva,készítve az se lehet mondom.Mindegy,most 3 rész háló szintes szilikon csövekre cserélem őket :)
"Gondolkodtam,hogy miért lenne túlnyomás,és miért a merevített erősebb cső durrant volna el,a bemenő ágon? "
Túlnyomás azért van, mert a hűtőfolyadék tágul. Azért az a cső repedt el, mert mint írtad elvágta a bilincs.
Sajnos a kérdésedre a választ nem tudom...
DE egy dolgot hozzáfűznék az általad kiegészítésképp leírtakhoz: lehet, hogy sokan benyalták már rajtad kívül is, de sajnos se a Febi, se a Hans Pries nem gyári minőség.
Febi még csak-csak elmegy, de a Hans Pries egy mezei csomagolócég, össze-vissza megvásárol minden olcsó vackot, és saját név alatt értékesíti.
Régóta (20 éve) foglalkozom alkatrészekkel, de sajnos a gyári vízcsöveknek értelmes utángyártott alternatívájával én még nem találkoztam...
Ettől függetlenül nem kellett volna eldurranniuk a csöveidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!