Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Extrém túlnyomás, vagy anyaghiba?

Extrém túlnyomás, vagy anyaghiba?

Figyelt kérdés

Adott 1 Seat Leon 1.8T.

Mentem,hajtottam kicsit (pályáról jöttem le,de még egyszer meghajtottam még úgy utoljára a 70-es meg 30-as zónák előtt :(

Kb 3000-3500-on 110-nél tartottam ,egyszer csak robbanás hang,mint ha magasnyomású mosó,oldalt felcsap a víz...

Elrobbant 1 vízcső...

És nem tudom megmondani,hogy anyaghiba,vagy túlnyomás.

Mert nem mind amit lelökött...A bilincstől felelé az rajtamaradt a nyakon,elrepedt és mint ami el lett tépve...

2017. jún. 2. 09:36
 1/6 A kérdező kommentje:
És kb 1 éves csövek ,Febi bilstein meg Hans Pries,gyári minőségűek..
2017. jún. 2. 09:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Honnan a jóistenből tudjam hogy keletkezett-e túlnyomás?

-De azt is bírnia kéne..

Akkor szoktak elpattanni a gumicsövek ha olajjal érintkeznek,amikor hengerfejes volt az autóm sorba durrantak ki a csövek

2017. jún. 2. 09:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Hengerfejes nem lehet,az echte 10e km-es felujított darab.

Rájöttem a bajra ,valaki vagy kitolt velem,vagy nem tudom...

A bilincs mintha lemezvágóval lenne vágva,mert 1 csíkban kiállt...,az ujjamat is elvágta,de itt a vízcsőbe is belevolt állva...

valszeg beleállt,és repedt...

Az a baj,hogy ezt nem tudom hogy lehetett,mert nem én raktam fel...

Gondolkodtam,hogy miért lenne túlnyomás,és miért a merevített erősebb cső durrant volna el,a bemenő ágon?

Hiszen az egész motor még bejáratós korszakán van csak túl...,hisz 40 ezer nincs ebben a motorban,úgy raktuk össze.

Vízpumpa se lehet,nem is tolhatott már ellentét nyomást.

Hengerfej az turbó miatt lett felujítva,készítve az se lehet mondom.Mindegy,most 3 rész háló szintes szilikon csövekre cserélem őket :)

2017. jún. 2. 11:34
 4/6 anonim ***** válasza:

"Gondolkodtam,hogy miért lenne túlnyomás,és miért a merevített erősebb cső durrant volna el,a bemenő ágon? "

Túlnyomás azért van, mert a hűtőfolyadék tágul. Azért az a cső repedt el, mert mint írtad elvágta a bilincs.

2017. jún. 2. 12:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Túl lett húzva a bilincs és elvàgta a csövet.
2017. jún. 2. 12:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Sajnos a kérdésedre a választ nem tudom...

DE egy dolgot hozzáfűznék az általad kiegészítésképp leírtakhoz: lehet, hogy sokan benyalták már rajtad kívül is, de sajnos se a Febi, se a Hans Pries nem gyári minőség.

Febi még csak-csak elmegy, de a Hans Pries egy mezei csomagolócég, össze-vissza megvásárol minden olcsó vackot, és saját név alatt értékesíti.

Régóta (20 éve) foglalkozom alkatrészekkel, de sajnos a gyári vízcsöveknek értelmes utángyártott alternatívájával én még nem találkoztam...

Ettől függetlenül nem kellett volna eldurranniuk a csöveidnek.

2017. jún. 2. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!