Kinek volt igaza? Szerencsére nem lett baleset. Egy kamion a szembe sávba ment át hogy lekanyarodjon egy mellék utcára. Én mentem a normális sávban, mire a kamion elkezd kanyarodni. Főúton történt, az autóm jó féke mentett meg
persze nekem böfögött valamit. én 50 el mentem, Budapesten belül, ő pedig mögülem kibújt, majd a szembe sávban megállt, és elkezdett bekanyarodni úgy hogy én az úton mentem, nem engedtem be. szembe nem jött senki...
-------------------------
kamion itt áll
-------------------------
én itt haladok->
------------------...----
a pontokkal jelölt részbe akar kanyarodni. Ez egy FŐÚT!
Nem a kamionos a hibás, hanem a kérdező.
A KRESZ szerint tilos előzni jobbról, és tilos előzni a bekanyarodási szándékát jelző járművet abból az irányból, amerre kanyarodni akar.
Jöhetnek a negatívok, megszoktam, hogy itt a birkák vannak többségben.
Ha egy kamion meg tudott állni, majd elindulva elé tudott vágni, akkor a kérdező az a tipikus folyamatosan csigatempóban töketlenkedő, és a vélt jogaihoz foggal körömmel ragaszkodó legidegesítőbb sofőr-típus.
Egy kamion nem képes ilyen manőverre, felborulna még üresen is.
A kérdező vagy 15-tel.gurult,vagy ő előzte jobbról a kamoont, mert nem értette mire készül (jobbra indexel balra húzódik)
Én nem értem. Mögüled kibújt - tehát mögötted haladt. Majd a baloldali sávban megállt. Te közben 50 - nel haladtál folyamatosan.
Ekkor fogta magát és bekanyarodott eléd.
2.2 millió km - t vezettem, jó részét kamionnal, de a fentieket nem tudom elképzelni.
Azon az úton csepelen az arra járók több mint fele 70 felett megy...
Te a saját és az autód képességeinek megfelelően haladtál és ott ahol mindenki 70 felett veri téged megelőz egy kamion és megpróbál eléd befordulni? :D
Te tényleg valami igazi madár lehetsz a volán mögött :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!