Létezik, hogy ez a bora tényleg csak 116 LE a kétezres motor ellenére?
Valóban furcsa. Nekem a 26 éves, 1998 köbcentis, 8 szelepes opelom 116 lovas papíron, ehhez 170 Nm nyomaték párosul (2400-as fordulaton!!! nem 4000 fölött), ez a Bora meg kötve hiszem, hogy 8 szelepes. Ennek alsó hangon 140 lovat kéne tudnia, de az is lehet tévedek, és volt belőle 8 szelepes. Annál reális lenne a 116 ló. Arról nem is beszélve, hogy annak ellenére, hogy gyengébb papíron, én jobban szeretem a 8 szelepes motorokat, valahogy élvezetesebb mint a 16 szelepes pörgettyűk.
Az 1.8-as az tutira 16 szelepes, azért 125 lóerő. De nem a lóerő a lényeg, hanem a nyomatékgörbe. Egy 8 szelepesnek kb 2000-es fordulattól elkezd felépülni egy laposabb nyomatékgörbe, kb 5500-6000-es fordulatig, tehát folyamatosan húz, anélkül, hogy nagyon pörgetni kéne. Egy 16 szelepes 3500 körül kezd el élni, 4500 tájékán jön a csúcs, így azokat pörgetni kell mint a barom, ha rúgatni akarod. A Honda 1.6 VTi-ket most hagyjuk, ahol 8000-nél szinte még jele sincs annak, hogy tiltani fog. Az én Opelom kb 2000-2200-tól meglódul, és szinte tiltásig megy, mint a barom (6750-nél tilt, ha 6000 körül elváltom, akkor már nagyon lehet élni a verdát, pedig nem kifejezetten erőgép)
Ez valami USA modell, így simán lehet, tényleg elég ritka.
Viszont amit te találtál:
1.8 szívóbenzin, általában 125 lóerő
1.8T turbobenzin, általában 150 lóerő
Szerintem is USA modell. Erre utal a képeken látható oldalsó helyzetjelző is, ami odát kötelező.
A lóerő is stimmel (AZH, AZJ, AZM motorkódok):
2-es vagyok:
Ezeken felül még a hátsó rendszámnak kiképzett hely jellege is utal rá, hogy USA részére gyártott vas.
Nekem a hátsó lámpabúra is gyanús, hogy az amerikai modell jellegzetessége, ezen kívül ami végképp árulkodó jel, hogy a sebességmérő számlapján a főszerep a mérföld/órás (MPH) osztásé, ami végképp megkérdőjelezhetetlenné teszi, hogy amerikai modell. Nekem csak az a furcsa, hogy Bora néven fut (mondjuk az autón nincs típusjelzés), mivel az USA-ban Jetta volt az, ami nálunk Bora (illetve korábban ami nálunk Vento volt, az is Jetta néven futott az USA-ban)
bocs, hogy ennyi részletben:
feltűnt még, hogy a vízhőfok sem Celsius-ban, hanem Farenheit-ben van, valamint érdemes a futását leellenőrizni, mert a hírdetés 252.900 km-t ír, és habár a szám az lehet stimmel, de valószínűleg nem km, hanem mérföld, tehát az autóban 252.900 x 1,6, azaz 404.640 km futás van. Ami nem azt mondom, hogy sok, ha karban van tartva, de azért nem mindegy.
Köszi a válaszokat, mentek a zöld pacsik !
Amúgy igen, egészen biztosan amerikai modell. Az eladó a nevében is feltüntette, illetve valóban árulkodóak a válaszokban említett kis eltérések...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!