A váltók mennyire bírják a nagyobb lóerőt, nyomatékot ami több mint a gyári?
Autótól függ erősen. Mármint, hogy milyen váltó van az adott autóban, mert sokszor előfordul, hogy azonos váltó van a különböző teljesítményű motorokkal szerelt autókban, ott esélyes, hogy minden hiba nélkül bírná a nagyobb teljesítményt. Feltéve ha nem alapból a típuson belüli legerősebb modellről beszélünk.
Manuális váltónál inkább a kuplung szokott a szűk keresztmetszet lenni.
Elöttem szoló jól írta .
Autó függő nekem a 2014-es superb-be 2.0CDTDI motor 6-os manuális vàltó és ezt szerelték 1.6CRTDI-be is és a sima 2.0TDI-be is
Nekem a 169 lóból egy réti chip plusz motor hangolàs és egy vw crafter adagolója hozta ki a kb 200 lovat a kuplung tàrcsa kuka kevlàr kuplung kellet bele egy 3.6fsi motorosnak a kevlàr kuplung tàrcsàja ment bele ez már lassan 1 éve volt azóta is stabilan üzemel a német utakon ki lehet hasznàlni de otthon magyarországon nem nagyon.
Nagy altalanossagban elmondhato hogy a kezi valtok jobban birjak a novelt teljesitmenyt!Itt altalaban a kuplung nem szokta birni es megcsuszik ezert kell erosebbre cserelni!
Az automatak kozott van ami annyira alul meretezett hogy még a gyári teljesitmenyt sem birja!
Az én autómból pl. van 116-163 és 197 LE-s változat. Mind a három ugyan azzal a váltóval van szerelve.
Értelem szerűen ha az első kettőt tunningolod akkor bírni fogja a váltó. Ha a legnagyobb motort akkor meg kétséges.
Így igaz de a 6-os manuális váltó ugyan az mind a kettő superb kombiban
A kuplungom egy 3.6FSI motorsoból szárnazik és kevlároztatva lett hogy bírja a strapát
Idén még kap egy nagyobb turbot nagyobb nyomással és egy komolyabb adagolót .
( itt nénetországban amig be van papirozva addig nem foglakoznak vele hogy mit miért csinálok a kocsin amíg biztonságos )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!