Utólag LED-esített rendszámtábla világításért büntet a rendőr?
Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy a jogszabályok szerint nem szabad a hagyományos izzót LED-esre cserélni a rendszámtábla világításban. Arra lennék kíváncsi hogy a rendőrök mennyire foglalkoznak vele, valakit büntettek-e már meg kimondottan ezért.2017. máj. 29. 19:27
1/10 anonim válasza:
nem jellemzo, ez zavarja oket a legkevesbe
bar buntethetne...
ha parazol akkor melegfenyu ledet rakj be
2/10 anonim válasza:
mindenre kell elvileg műbizonylat
3/10 anonim válasza:
Elvileg büntethet ,mert megváltoztatod a gyári állapotot,gyakorlatilag nem teszik mert semmi értelme. Látszik a rendszám fehér a fény nem kék meg zöld , szóval nincs is miért büntetni.
4/10 anonim válasza:
ha van a leden egy nagy E betű akkor használhatod forgalomban is, nem kell hozzá műbizonylat. Ha nincs rajta akkor offroad, de nem hiszem, hogy rendőr csavarhúzóval neki esne, esetleg műszakin elképzelhető, hogy megnézik.
5/10 anonim válasza:
Utolsó ez baromság. Ha az autót gyárilag nem gyártották LED-es rendszámtábla világítással akkir utólag sem kehet olyanra alakítani. Nem az E betű léte vagy bem léte a döntő
6/10 anonim válasza:
mire gondolt a kérdező? szofita foglalatú led izzóra?
7/10 anonim válasza:
Ha nincs valami extrém színe (kék, zöld, lila, stb.) akkor a kutya nem fog foglalkozni vele.
8/10 A kérdező kommentje:
6. válaszadónak:
T10-es izzóval van gyárilag megoldva, az izzó pont a búra felé néz. Egy 'előre' világító LED-es izzóra gondoltam hogy kicserélem.
Hasonló, mint ami ebben a videóban van:
2017. máj. 29. 21:52
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, úgy döntöttem hogy bele merek szerelni LED-es izzót, mivel úgy néz ki nem igazán törődnek vele a rendőrök.
2017. máj. 29. 21:53
10/10 anonim válasza:
Ha kötözködő kedvű rendőrrel futsz össze, akkor beleköthet. De gyakorlatilag nem szoktak vele foglalkozni. Rengeteg autón látok utólag ledesített rendszámtábla világítást. Ezek közül is sokan a pár száz forintos olcsó kínai no-name ledeket veszik, amik megfelelő hűtés hiányában a folyamatos üzen közben elkezdenek vibrálni, villogni. Ez már inkább gáz kategória szerintem, inkább járnék sima izzószálas rendszámtábla világítással. Vagy ha mindenképp ragaszkodnék a ledhez, akkor nem sajnálnék pár ezer forintot egy normális Osram ledre. Az meg már más kérdés, hogy én azért egy fillért sem adnék, hogy más jobban le tudja olvasni sötétben a rendszámomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!